Αίγινα: Συνελήφθη ο χειριστής του ταχυπλοου – Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο 77άχρονος ιδιοκτήτης και χειριστής του ταχύπλοου “Ντουέντε”, το οποίο εμβόλισε το τουριστικό “Αντωνία”, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πέρδικας και τη νήσο Μονή, με τραγικό απολογισμό το θάνατο τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων ένα 5άχρονο κορίτσι και ο πατέρας του και τον τραυματισμό πέντε, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 77άχρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, -εξάδελφος του ποινικολόγου και πρώην βουλευτή Αλέξανδρου Λυκουρέζου- είναι ο χειριστής του ταχύπλοου ο οποίος συνελήφθη, σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα. Στο Λιμεναρχείο προσήχθησαν και οι τρεις συνεπιβαίνοντες στο ταχύπλοο σκάφος, ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Ο 77άχρονος κυβερνήτης του ταχύπλοου φέρεται να υποστηρίζει, ότι αφαιρέθηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, όταν είδε το τουριστικό σκάφος-ταξί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο χειριστής, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, πριν το δυστύχημα.

aigina_sygrousi_Aug2016_8

Φέρεται από μαρτυρίες, ο χειριστής του ταχύπλοου είχε λάβει εξιτήριο από ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη (10/08) λόγω πολλαπλών θρομβώσεων στα κάτω άκρα. Οι φίλοι του 77άχρονου, στην Αίγινα, γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας του, του είχαν ζητήσει να μην χρησιμοποιεί το σκάφος, και τη μοτοσικλέτα του, χωρίς να εισακουστούν.

Νεκροί ανασύρθηκαν ο 58άχρονος κυβερνήτης του τουριστικού, κοριτσάκι ηλικίας 5 ετών και ο 44άχρονος πατέρας της ανήλικης, καθώς κι ένας άνδρας 40-45 ετών. Μεταξύ των τραυματιών, και ο 9άχρονος αδελφός της ανήλικης, ενώ η μητέρα η οποία παρέμεινε στο ξενοδοχείο, υπέστη ισχυρό σοκ, όταν ενημερώθηκε για το δυστύχημα.

aigina_sygrousi_Aug2016_3

Μεταξύ των τραυματιών, δυο σοβαρά- πρόκειται για 29άχρονη Ουκρανή, η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στην κνήμη και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, καθώς και ένας 16χρονος, που φέρει τραύματα στο φάρυγγα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Δύο ακόμα τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, ενώ στο 401 διακομίστηκε ένας Αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές και επέβαινε στο τουριστικό σκάφος.

Κάτοικοι της Αίγινας, αναφέρουν ότι ο 58άχρονος κυβερνήτης του τουριστικού ταξί όταν αντιλήφθηκε ότι το ταχύπλοο θα τους εμβόλιζε, κόρναρε χωρίς ο 77άχρονος χειριστής του ταχύπλοου να αλλάξει πορεία.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Αίγινας.