“Έφυγε” ο Αντιστράτηγος ε.α. Στέλιος Τζανάκης- Υποστήριξε την ενοποίηση της Αστυνομίας Πόλεων με την Χωροφυλακή

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνική Αστυνομίας Στέλιος Τζανάκης

Ο Στέλιος Τζανάκης ήταν πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.  Ως Αξιωματικός είχε διατελέσει διοικητής Ασφάλειας Αττικής  και Γενικός Διευθυντής Αττικής, ενώ κατά τη θητεία του, υποστήριξε την ενοποίηση της Αστυνομίας Πόλεων με τη Χωροφυλακή . Την περίοδο τη 7ετίας το καθεστώς είχε αποτάξει τον Αξιωματικό της Αστυνομίας Πόλεων Στέλιο Τζανάκη, ωστόσο επανήλθε στις τάξεις της Υπηρεσίας το 1975 και ηγήθηκε στην προσπάθεια εκδημοκρατισμό του Σώματος.

Στις εκδηλώσεις για τα 12χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1985, ο -ότε- 24χρονος Αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας τραυμάτισε θανάσιμα τον -τότε- 15χρονο αντιεξουσιατή Μιχάλη Καλτεζά , από απόσταση είκοσι μέτρων.  Επ αφορμή των γεγονότων, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας ο -τότε- υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης Μένιος Κουτσόγιωργας και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης Θανάσης Τσούρας, τις οποίες ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε δεκτές. Με απόφαση του αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους οι – τότε – Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Γεώργιος Ρωμοσιός, ο Κλαδάρχης Ασφάλειας Τάξης Μανώλης Μποσινάκης και ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Αττικής Στέλιος Τζανάκης, προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος.

Η κηδεία του Αντιστράτηγου ε.α της Ελληνική Αστυνομίας Στέλιου Τζανάκη, θα τελεστεί την Τετάρτη (30/11- 16.00) στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πλατεία Ευαγγελίστριας, στα Καλύβια Θορικού. Ενώ σύμφωνα με την επιθυμία του, θα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού του, στα Σχινοκάψαλα Ιεραπέτρας.