Παρνασσός: Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ορειβάτη

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς έρευνας και εντοπισμού σε διάσωση ορειβάτη από την Αθήνα

(29/11-23.30)  Εντοπίσθηκε και επέστρεψε ασφαλής στην οικογένειά του, ο 20χρονος ορειβάτης ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του κατά την ανάβασή του στον Παρνασσό, σε υψόμετρο 1.200μέτρα, κοντά στη Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ στη Δαύλεια Βοιωτίας.

Στις έρευνες συμμετείχε κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ, της Π.Υ. Λιβαδειάς και του Π.Κ. Αμφίκλειας σε συνεργασία με πληρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή ντόπιων κατοίκων.

Ο 20χρονος ορειβάτης επιχείρησε το απόγευμα (29/11) να ανέβει στο χιονισμένο Παρνασσό από την πλευρά της Δαύλειας κοντά στη Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ στη Δαύλεια Βοιωτίας. Ωστόσο έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκε σε περιοχή μεταξύ της Δαύλειας και της Αγίας Μαρίνας.

Ο ορειβάτης ενημέρωσε από το κινητό του τηλέφωνο το “112” και επικοινώνησε με τους οικείους του ότι είναι καλά στην υγεία του, και έσωσε το στίγμα γεωεντοπισμού του.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και ομάδα της ΕΜΑΚ, περιπολικά της αστυνομίας και οι γονείς του 20χρονου καθώς επίσης κάτοικοι της περιοχής.