Εφετείο: (νέα) Αναβολή στη δίκη των εκτελεστών της ΔΙΑΣ, στου Ρέντη

Νέα αναβολή στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της εκτέλεσης των δύο Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ (01/03 2011) Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, αποφάσισε η δικαστική σύνθεση του Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
wpid-fb_img_1443374596569.jpgΗ εκδίκαση σε δέυτερο βαθμό, είχε προσδιορισθεί για σήμερα (29/09) στο Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ωστόσο η δικαστική σύνθεση διέκοψε και προσδιόρισε νέα διακάσιμο (05/10) στην αίθουσα του πενταμελούς στο Εφετείου Αθηνών.

Κατά την προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης (05/03), οι δολοφόνοι των δύο νεαρών Αστυνομικών, εμφανίστηκαν προκλητικοί κατά τη μεταγωγή τους, με χειρονομίες προς τα τηλεοπτικά συνέργεια και τους δημοσιογράφους ενώ ήταν επιθετικοί προς τους συγγενείς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ωστόσο η εκδίκαση αναβλήθηκε (03/04) καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δηλωσε ότι ότι δεν εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης.
wpid-2015-03-05-21.43.05.png.pngΣε πρώτο βαθμο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε επιβάλει δις ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη στους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για την εκτέλεση με kalashnikov, των δυο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, καθώς επίσης για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας και συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση.
Την ίδια ποινή επέβαλλε και στον 20χρονο Γιώργο Εμερζίδη, τον οποίο κήρυξαν ένοχο για απλή συνέργεια στις ιδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό, ο οποίος καταδικάζεται ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του.
Τέλος, ένοχοι έχουν κριθεί άλλοι 11 κατηγορούμενοι- ως συνεργοί σε παράλληλες δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης-, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά και οκτώ ετών.