Ζεφύρι: Αθώοι οι τρείς της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής κατηγορούμενοι για υπόθαλψη στο επεισόδιο με το ανήλικο Ρομά

Εκδικάστηκε η υπόθεση με το ανήλικο Ρομά που έβρισε και έφτυσε τον επικεφαλής της ΔΙ.ΑΣ. και ενοχλημένος, το χαστούκισε

Αθώοι για την κατηγορία της υπόθαλψης από κοινού για τα τρία μελη της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής στο επεισόδιο με το ανήλικο Ρομά (24/01) στο Ζεφύρι, ο πατέρας του οποίου  κατήγγειλε τον επικεφαλής της ΔΙΑΣ για βιαιοπραγία σε βάρος του 11άχρονου γιου του.

Οι τρεις της ΔΙΑΣ- ένας προερχόμενος από “επιστροφή” της Υπηρεσίας Επισήμων και δύο Ειδικοί Φρουροί της τελευταίας σειράς- είχαν ορκιστεί πριν δύο εβδομάδες- συμμετείχαν σε ομάδα με τον 30άχρονο Ειδικό Φρουρό επικεφαλής,  και είχαν παραπεμφθεί με την κατηγορία της υπόθαλψης καθώς δεν είχαν αναφέρει Υπηρεσιακά με εγγραφή το συμβάν το οποίο υποστήριξαν ότι δεν είχαναν αντιληφθεί.

Ηταν τον περασμένο Ιανουάριο οταν με σήμα κέντρου για απόπειρα διάρρηξης από νεαρούς Ρομά σε σταθμευμένο όχημα η ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής ειχε μετέβη στον καταυλισμό της Παναγιας Γρηγορουσης στο Ζεφύρι . Κατα την άφιξή τους στο σημείο τα μελη της ΔΙΑΣ εντόπισαν παρέα ανήλικα Ρομα να ενεργούν σε όχημα σταθμευμένο σε υπόστεγο. Πρόκειται για Ρομά με παραβατική συμπεριφορά από τα 8- 9 τους.

Το 11άχρονο Ρομά έβρισε και έφτυσε τον Ειδικό Φρουρό επικεφαλής της Ομάδας όταν του φώναξε «Τι κάνεις εκεί; Πάλι τα ίδια; Την επόμενη φορά που θα σε πιάσω να κλέβεις θα σε χώσω μέσα!». Ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του, ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, τον χαστούκισε.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα παρουσιάστηκε ο πατέρας με τον 11άχρονο με μώλωπες και αιμορραγία, καταγγέλλοντας τον επικεφαλής της ΔΙΑΣ για βιαιοπραγία. Οι Αστυνομικοί απο την πρωτη στιγμή ειχαν αφήσει αιχμές για “σκηνοθετημένη” ιστορία των Ρομά με δόλο.

Αστυνομικές πηγές απέδιδαν στον 11άχρονο εμπλοκή σε υποθέσεις κλοπών από αυτοκίνητα, ενώ φέρεται η οικογένεια να έχει απασχολήσει τις Αρχές για εμπορία ναρκωτικών.