Εφετείο: 8 μήνες με αναστολή στον Κίμωνα Κουλούρη για τον τραυματισμό Αστυνομικού

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επέβαλε το Εφετείο στον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη για επεισόδιο με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ το 2012.

Ο πρώην υπουργός δικάστηκε με την κατηγορία, ότι αφού παραβίασε αλλεπάλληλες φορές φωτεινούς σηματοδότες, αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο και μάλιστα στην προσπάθεια του να φύγει τραυμάτισε στα πόδια με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βλέποντας μία μαύρη Mercedes να παραβιάζει το ένα κόκκινο φανάρι μετά το άλλο, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, όπως και έγινε.
Οι αστυνομικοί αν και είδαν τον πρώην υπουργό, του ζήτησαν τα στοιχεία του.
Εκείνος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν εκτός ελέγχου και άρχισε να υβρίζει και να ειρωνεύεται τους αστυνομικούς. Τότε ένας από τους αστυνομικούς του ζήτησε τα στοιχεία του «όπως οφείλει ο κάθε πολίτης», όπως του είπε χαρακτηριστικά. Εκείνος έκανε προσπάθεια να φύγει και ο αστυνομικός μπήκε μπροστά από το αυτοκίνητο και του είπε ότι αν επιχειρούσε να φύγει θα έπρεπε να περάσει από πάνω του.
Ο Κίμωνας Κουλούρης σε έξαλλη κατάσταση σύμφωνα με τους αστυνομικούς έβαλε πρώτη παρασύροντας τον αστυνομικό που τον τραυμάτισε στα πόδια. Τελικά, ο υπουργός καταδικάστηκε από το Εφετείο για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ κρίθηκε αθώος για αντίσταση κατά της αρχής.

_______________

* dikastiko.gr