"Έδωσε" την "ορφανή" βόμβα του "Celestino" η "εξαδέλφη" της Greek Mafia των φυλακών..

Αποκάλυψε την πυροδότηση της 6η υπερβόμβα την οποία κατασκεύασε για λογαριασμό του ποινικού εξαδελφου της, η οποία εξερράγη σε κατάστημα αλυσίδας ενδυμάτων σε εμπορικο κέντρο της Γλυφάδας στις 12 Οκτωβρίου 2011 κατά την απολογία της ενώπιον της Ανακρίτριας πριν κριθεί (τυπικά) προφυλακιστέα.

Η προστατευόμενη μάρτυρας στο πλαίσιο της ανάκρισης που συνεχίζεται για τη δράση της Greek Mafia των φυλακών, αποκάλυψε (12/02) μεταξύ άλλων λεπτομερειών την αυτοσχέδια κατασκευή 6 βομβών μεγάλης ισχύος, για λογαριασμό της Εγκληματικης Οργάνωσης των ποινικών.
Η 45άχρονη, μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού της, την Πρωτοχρονιά (2015), αποφάσισε να μιλήσει στις Διωκτικές Αρχές.
Υποστήριξε Κατά την απολογία της (12/02) ενώπιον της Ανακρίτριας,ότι είχε πυροδοτήσει “δοκιμαστικά” την πρώτη βόμβα, δύο είχαν πυροδοτηθεί στο σπίτι της Προέδρου έδρας στη δίκη της απαγωγής του εφοπλιστή Π.Παναγόπουλου στο Χαλάνδρι και στη Λάρισα στο σπίτι της Προέδρου έδρας στην εκδίκαση της αποτυχημένης εναέριας απόδρασης του Παναγιώτης Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, δύο ακόμα βόμβες μεγάλης ισχύος, είχαν πυροδοτηθεί στο σπίτι της αδερφής του πρώην Γενικού Γραμματέα εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου στη Ν. Ερυθραία.
Κατά την απολογία της (12/02) η Λίτσα, αποκάλυψε την πυροδότηση της 6ης “ορφανής” υπερβόμβας.
Η εκρηξη στο εμπορικό της Γλυφάδας, παρέμενε “ορφανή” βομβιστική επίθεση. Οι δράστες είχαν πυροδοτήσει στις 04.00πμ- τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου 2011 την υπερβόμβα στο εμπορικό κατάστημα επί της οδού Ιωάννου Μεταξά 24 στη Γλυφάδα , με στόχο κατάστημα ενδυμάτων, με την επωνυμία «Celestino» .
Όπως υποστήριξε κατά την απολογία της η 45άχρονη η βόμβα πυροδοτήθηκε από μέλη της ομάδας του ποινικού εξαδελφου της, κατ εντολή βαρυποινίτη ο οποίος κρατείται για μεταφορά 5 τόνων κοκαΐνης, ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε με την “τριανδρία” της Greek Mafia στο “ξέπλυμα” των λύτρων της απαγωγής του εφοπλιστή, Π.Παναγόπουλου, και ηταν η “αφορμή” για την αγορά πλοίου από την εγκληματική οργάνωση των ποινικών, για την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Ο βαρυποινίτης στο παρελθόν σχετιζόταν με την ιδιοκτήτρια του «Celestino», ενώ φαίνεται και μέτοχος της επιχείρησης. Μετά τη διατάρραξη των σχέσεών τους, ο βαρθποινιτης έμπορος ναρκωτικών ζήτησε από τον βαρυποινίτη ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia, να ανατινάξει την επιχείρηση. καταστήματος. Το ωστικό κύμα ισοπέδωσε το το εμπορικό στο οποίο στεγάζονταν η επιχείρηση και σε τουλάχιστον 30 παρακείμενα καταστήματα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στη στατικότητα του κτιρίου, ενω από τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο κατάδικος μεγαλέμπορος ναρκωτικών είχε αναθέσει στον βαρυποινίτη επίσης, την είσπραξη 1εκτ.€, χρήματα τα οποία υποστηρίζει ότι όφειλε να του επιστρέψει ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, για τον οποιο είχε “υπογράψει” συμβόλαιο θανάτου, το οποίο δεν εκτελέστηκε -σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές- αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, επιστράφηκαν στον μεγαλέμπορο ναρκωτικών .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport