“Εδώ και τώρα λύσεις!”, από τους 19επικεφαλής των ομάδων ΟΠΚΕ Αττικής

Οι 19 επικεφαλής των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αττικής, παραβρέθηκαν σε συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών και αντιπροσώπους της υπηρετούντες στις Ο.Π.Κ.Ε., αποδεικνύοντας την τεράστια συσπείρωση των υπηρετούντων στις ομάδες.

“Εδώ και τώρα λύσεις” στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βροντοφώναξαν 19 επικεφαλής των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αττικής, σαν μια γροθιά, χθες βράδυ από τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της Διοίκησης και αντιπροσώπους της Ένωσης που υπηρετούν στις Ο.Π.Κ.Ε., αποδεικνύοντας την τεράστια συσπείρωση των υπηρετούντων στις ομάδες.

Χρέος δικό μας, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου Σωματείου Αστυνομικών της Χώρας, είναι να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα αυτό, όσο ενοχλητικοί και να γινόμαστε, προς την Ηγεσία, μέχρι να επιλυθούν τουλάχιστον ζητήματα που φαντάζουν αυτονόητα για οποιαδήποτε Αστυνομία του δυτικού κόσμου που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες που υπηρετεί, όχι όμως όπως φαίνεται για την Ελληνική Αστυνομία όπου κυριαρχεί η συνήθεια να τα κρύβουμε «κάτω από το χαλί», όσο γίνεται η δουλίτσα μας.

Οι συνάδελφοι στις Ο.Π.Κ.Ε., τους τελευταίους ιδίως μήνες που ανήκουν επιχειρησιακά στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, έχουν φέρει εις πέρας όλες τις μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις στα Εξάρχεια και σε άλλες εστίες εγκληματικότητας στην Αττική, έχουν εξαρθρώσει εγκληματικές οργανώσεις με δικό τους πληροφοριακό δίκτυο, έχουν στο ενεργητικό τους εκατοντάδες συλλήψεις, ανάμεσα τους και επικίνδυνων κακοποιών με άμεσο κίνδυνο για την ζωή τους, έχουν συνδράμει αποφασιστικά σε πολλές επιχειρήσεις άλλων Υπηρεσιών της Ασφάλειας, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται μέχρι και ως διμοιρίες μέτρων τάξης σε διαδηλώσεις!!

Η επιτυχημένη δράση τους είναι πανθομολογούμενη από το σύνολο των πολιτών, τα Μ.Μ.Ε. αλλά και από την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία που σε κάθε συζήτηση για τις Ο.Π.Κ.Ε. κατά τις επισκέψεις μας, εκφράζουν την ικανοποίηση και τον θαυμασμό τους!!!

Θα θεωρούσε κανείς ότι αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την εγκληματικότητα και έχουν συνεισφέρει αποφασιστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, με κίνδυνο ζωής, η Πολιτεία να τους έχει “μη βρέξει και μη στάξει” ή να τους παρέχει τουλάχιστον τα αυτονόητα για να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντα τους.

Αμ δε!!! Ιδού λοιπόν ποια είναι η αντιμετώπιση τους : Να «παρακαλάνε» εδώ και πολύ καιρό για προμήθεια νέων λειτουργικών υπηρεσιακών οχημάτων για να βγουν στον δρόμο.. όταν τα προβληματικά παλιά οχήματα που διαθέτουν υποστούν βλάβη να τα επιδιορθώνουν με χρήματα από την τσέπη τους…

Να «παρακαλάνε» για προμήθεια ατομικών εφοδίων (στολές, τζάκετ κ.α.) και αλεξίσφαιρων γιλέκων αφού και αυτά τα αγοράζουν από το υστέρημα τους όσοι φυσικά μπορούν.. Να ζητάνε να μην διατίθενται καθημερινά από την Υπηρεσία σε καθήκοντα άσχετα από το αντικείμενο της Ασφάλειας και να μην βρίσκονται αδρανείς και ακινητοποιημένες οι ομάδες σε σταθερές φυλάξεις κτιρίων ως σκοποί αλλά αντιθέτως να βρίσκονται στους τομείς τους δίπλα στον πολίτη που τους έχει ανάγκη…

Είναι ντροπή την ίδια ώρα που βλέπουμε κόσμο και κοσμάκη να μετακινείται από Υπηρεσία σε Υπηρεσία με ένα ραβασάκι από ψηλά, την ίδια στιγμή να υπάρχουν 38 συνάδελφοι στην Αττική που έχουν εκδηλώσει επιθυμία να αποσπαστούν στις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., και να μην έχουν ήδη κληθεί από το Αρχηγείο που το γνωρίζει, να πάρουν φύλλα πορείας και αφήνουν έτσι ομάδες να δουλεύουν με 5-6 μόλις άτομα!!!

Η Διοίκηση της Υπηρεσίας που ήταν παρούσα στα γραφεία της Ένωσης ύστερα από πρόσκληση μας, δήλωσε ενήμερη για τα ανωτέρω προβλήματα, ότι έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και τα έχει θέσει ιεραρχικά.

Στην συνάντηση είχε προσκληθεί επίσης και ο κ. Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής προκειμένου να ακούσει από τα στόματα των ιδίων των επικεφαλής των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πλην όμως ενώ αποδέχτηκε την πρόσκληση, την τελευταία στιγμή μας ενημέρωσε ότι δεν δύναται να παρευρεθεί λόγω έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης, προς απογοήτευση των παρευρισκομένων.

Η Ένωση Αθηνών έθεσε πρόσφατα στη κορυφή της Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας τα ζητήματα αυτά καθώς και γραπτή πρόταση για το θέμα του επιδόματος υπό οποιαδήποτε μορφή για τους υπηρετούντες στις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. , όπως ορθά το λαμβάνουν και άλλες επιχειρησιακές ομάδες του Σώματος.

Περιμένουμε να δούμε όμως και πρακτικά αποτελέσματα σύντομα και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας. Το ίδιο ισχύει και για την αφαίμαξη των Αστυνομικών Τμημάτων και της Διεύθυνσης Μεταγωγών που χρειάζονται άμεση ενίσχυση με προσωπικό.

________________

* Άρθρο του ΧΡΥΣΑΦΗ Γρηγόρη, Ειδικού Γραμματέα της Ένωσης Αθηνών