Πειραιάς: Τα στοιχεία του καθηγητή μουσικής- Κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 61χρονου καθηγητή κιθάρας δημοσιοποίησε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της κατάχρησης ανηλίκου, ο 61άχρονος καθηγητής μουσικής, έιχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (15/11).
Πρόεκεται για τον 61χρονο Μανώλη Μυταρα του Νικολάου και της Κυριακής, γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειχε προηγηθεί η αποκάλυψη 9άχρονου μαθητή του, ο οποίος έιχε εκδηλώσει στον πατέρα του, την επιθυμία του να παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας. Ο 61άχρονος καθηγητής μουσικής, ο οποίος ήταν και φίλος του πατέρα του ανήλικου, παρέδιδε μαθήματα στο σπίτι του. Ωστόσο οι γονείς του λίγες ημέρες μετά τα πρώτα μαθήματα, παρατήρησαν αλλαγή στη συμπεριφορά του γιου τους, μέχρι που άρχισε να αρνειται να παρακολουθήσει τα μαθήματα μουσικής, όσπου τους περιέγραψε πως το μάθημα κιθάρας δεν ήταν ακριβώς όπως τα περίμενε. Οπως υποστήριξε το 9άχρονο αγόρι, ο καθηγητής μουσικής του είχε βγάλει τα ρούχα, ενώ τον έκανε μπάνιο και στη συνέχεια άρχισε να ασελγεί σε σημεία του σώματός του.

Οι γονείς κατέφυγαν στην Υποδιέυθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, με τον παιδοψυχολόγο ύστερα από συνεδρία, να διαπιστώνει βάση στις αναφορές του ανηλίκου, και ότι δεν ήταν επινόηση της παδικής του φαντασίας. Ο πατέρας του 9χρονου, πήγε στο σπίτι του καθηγητή μουσικής και σε έντονο επεισόδιο τον ξυλοκόπησε ενώ φέρεται να του πέρασε την κιθάρα στο κεφάλι. Τραυματίας ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο Αττικό, υπέβαλλε μήνυση στον πατέρα του 9χρονου για παράνομη είσοδο στο σπιτι του, επιθεση και βιαιοπραγία και τον κατήγγειλε για κλοπή! Ωστόσο όταν αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς ο πατέρας του ανήλικου, τους αποκάλυψε ότι αφορμή για το βίαιο ξέσπασμά του, ήταν η σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του ανηλικου γιου του, από τον καθηγητή της μουσικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 10-6-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων παθόντων (ανηλίκων) καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.