ΕΑΥΑ: «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας στους Αστυνομικούς με μέλη στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για λοίμωξη Covid-19»

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Θέμα: «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας στους αστυνομικούς με μέλη της οικογένειάς τους στις ευπαθείς ομάδες/ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid19»

Κύριοι Υπουργοί,

Ήδη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την τιτάνια μάχη που δίνουν ασταμάτητα οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας για την καταπολέμηση του Covid-19, έχει αναλάβει την εφαρμογή όλων των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που επέβαλε η Κυβέρνηση, στην προσπάθεια αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορονοϊού .

Πέραν της ειδικής αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες επαφής ενός αστυνομικού με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα του κορονοϊού (covid-19), συγκριτικά πάντοτε με άλλους κλάδους εργαζομένων.

Κύριοι Υπουργοί,

Αναφορές μελών μας για το προαναφερόμενο ζήτημα έχουν αποσταλεί στην Ένωσή μας, με τις οποίες αποτυπώνεται η έντονη ανησυχία τους, αφού πολλοί από αυτούς έχουν στην οικογένειά τους μέλη (σύζυγο-τέκνα) τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (όπως αυτές ορίζονται από την πρόσφατη Κ.Υ.Α.). Συνεπώς, ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19 σε ευπαθείς ομάδες/ομάδες αυξημένου κινδύνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Κύριοι Υπουργοί,

Φρονούμε ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων/ομάδων αυξημένου κινδύνου είναι κατά την άποψή μας επιβεβλημένη η πρόβλεψη, επέκτασης της δυνατότητας για χορήγηση ειδικής άδειας δικαιολογημένης απουσίας και στο αστυνομικό προσωπικό το οποίο έχει στην οικογένειά του προστατευόμενα μέλη (σύζυγο-τέκνα) που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες/ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19.

Κύριοι Υπουργοί,

Η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις πάνω στις οποίες οφείλει να εγκύψει η Πολιτεία για λόγους δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς του Κορονοϊού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο