ΕΑΣΥ Κυκλάδων: Άμεση ενίσχυση με Αστυνομικό προσωπικό του ΑΤ Θήρας και Μυκόνου

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για ενίσχυση των Τμημάτων Θήρας και Μυκόνου με Αστυνομικό προσωπικό

Καταγραφή

Κύριε Αρχηγέ,
Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια Μύκονου και Σαντορίνης, περί τα τέλη Μαρτίου, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις αλλοδαπών οι οποίοι, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, προσπαθούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι, μέχρι και σήμερα, έχουν συλληφθεί περίπου είκοσι (20) αλλοδαποί στη ν. Μύκονο και εκατόν δέκα (110) αλλοδαποί στη ν. Σαντορίνη.
Μόλις χθες, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (μεταξύ των οποίων και ανήλικοι).
Τα κρατητήρια των Α.Τ Θήρας και Μυκόνου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία τέτοιου αριθμού κρατούμενων και οι συνθήκες φύλαξης αυτών των ανθρώπων δεν είναι, εκ της καταστάσεως, η δέουσα. Οι συνάδελφοί μας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προσπαθώντας από την μια πλευρά να κάνουν την δουλειά τους ώστε να μην εκτεθούν και βρεθούν κατηγορούμενοι και από την άλλη, στα πλαίσια της ανθρωπιάς, που μας διακρίνει ως λαό, να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής στους ανθρώπους αυτούς.

Σχεδόν το σύνολο της αστυνομικής δύναμης των Αστυνομικών Τμημάτων Μύκονου και Σαντορίνης ασχολείται μόνο με αυτό το φαινόμενο ενώ παράλληλα απαιτείται και η ενασχόλησή του με πλήθος άλλων καθηκόντων (τροχαία ατυχήματα, ναρκωτικά, παράνομες οικοδομές, κλοπές, έλεγχο κρουαζιερόπλοιων κ.τ.λ.).
Κύριε Αρχηγέ,
Οι συνάδελφοί μας εργάζονται τιμώντας των όρκο τους και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης υπερβάλλουν εαυτούς. Παρόλη την κατάσταση, συμπεριφέρονται επαγγελματικά χωρίς να φυγοπονούν αλλά ούτε και να μεμψιμοιρούν. Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι πως έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους τόσο σωματικά όσο και πνευματικά-ψυχολογικά.
Για τους λόγους αυτούς,
παρακαλούμε για την άμεση ενίσχυση, με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό, των Αστυνομικών Τμημάτων Μυκόνου και Σαντορίνης, πριν η κατάσταση γίνει αναστρέψιμη με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους συναδέλφους μας όσο και για την διεθνή εικόνα της Χώρας μας.