ΕΑΣ Χανίων: Ενέργειες αποτροπής μετάδοσης Covid-19 στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Χανίων

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

ΘΕΜΑ:  « Ενέργειες αποτροπής μετάδοσης  Covid-19 (κορονοϊού) στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Χανίων».

Κύριε Υπουργέ, μετά το χαρακτηρισμό του Covid-19 (κορονοϊού), ως πανδημία, σειρά μέτρων έλαβαν χώρα ανά την Επικράτεια, σειρά μέτρων τα οποία βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την προσπάθεια αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του εν λόγω ιού.

Όσον αφορά όμως το τομέα της Αστυνομίας οι ενέργειες της Πολιτείας απαιτούνται να είναι αμεσότερες με σκοπό την προστασία του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο με τη σειρά του θα διαφυλάξει την υγιεινή των πολιτών.

Παρατηρείται χαρακτηριστική κωλυσιεργία στη χορήγηση υγειονομικού υλικού προς τους συναδέλφους μας, η οποία προβλέπεται συν τοις άλλοις στο Π.Δ 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», οι οποίοι είτε εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, είτε φρουρούν καθ’ όλη τη βάρδια τους κρατούμενους, είτε υποδέχονται πολίτες στα Αστυνομικά Καταστήματα για διεκπεραίωση προσωπικών τους υποθέσεων.

Η Ένωσή μας λαμβάνοντας υπόψη τις έντονες ανησυχίες των συναδέλφων μας προμηθεύτηκε και στη συνέχεια χορήγησε, συνεχίζοντας και την επόμενη εβδομάδα, υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά υγρά, μάσκες, γάντια) τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων.

Δεν είναι καιρός για λαϊκισμό και επίρριψη ευθυνών στην Πολιτική και Φυσική ηγεσία για τις καθυστερήσεις καθώς προέχει η ενότητα του Έθνους για την αντιμετώπιση των «εντός» και «εκτός» των τειχών εχθρών της Χώρας μας.

Πλην όμως ζητούμε άμεσα από την Φυσική Ηγεσία και Πολιτική Ηγεσία:

  • Τη μέριμνα για τοποθέτηση αντισηπτικών τζελ στην είσοδο των Αστυνομικών Καταστημάτων.
  • Την άμεση απολύμανση των Αστυνομικών Καταστημάτων και των χώρων κράτησης αυτών.

Από τους συμπολίτες μας ζητούμε τον περιορισμό της φυσικής τους παρουσίας στα Αστυνομικά Καταστήματα πέραν εξαιρετικών περιπτώσεων και τη λήψη μέτρων υγιεινής πριν την είσοδό τους σε αυτά. Να εφαρμόσουν τους κανόνες που εφαρμόζουν εισερχόμενοι στις οικίες τους καθώς για μας τα Αστυνομικά Καταστήματα είναι τα σπίτια μας και θέλουμε να τα προφυλάξουμε.

Είμαστε σίγουροι πως και από αυτή τη δυσκολία θα βγούμε νικητές όπως πράττουμε ως λαός πάντα, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και διώχνοντας μακριά τους «Εφιάλτες»…

Για το Δ.Σ.