ΑΤ Γλυφάδας: “Η είσοδος χωρίς αντιμικροβιακή μάσκα πραγματοποιείται με ευθύνη του εισερχομένου” (ΦΩΤΟ)

Στην είσοδο της Αστυνομικής Υπηρεσίας έχει τοποθετηθεί πινακίδα με ευδιάκριτη ένεδειξη ενημέρωσης των πολιτών για λήψη μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Σε εναρμόνιση με τις οδηγίες των πιστοποιημένων φορέων, στην είσοδο της εξωτερικής πρόσβασης στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας,  με πρωτοβουλία του Διοικητή, Αστυνόμου Α’, Κωνσταντίνου Μίχου, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (13/03) έχει τοποθετηθεί μεγάλη μπλε πινακίδα. Στό κείμενο τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, υπάρχουν σαφείς υποδείξεις προς ενημέρωση των πολιτών και του ένστολου προσωπικού για λήψη μέτρων κατά την είσοδό τους στην Αστυνομική Υπηρεσία της Νοτιοανατολικής Αττικής, σε προστασία τους από το νέο κορωνοϊό.

Στη πινακίδια αναφέρεται  χαρακτηριστικά:

«Δεδομένου ότι εντός του Αστυνομικού Τμήματος οι χώροι είναι στενοί ενώ παράλληλα συστεγάζονται κρατητήρια, οι εισερχόμενοι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τα εξής:
1. Η είσοδος χωρίς αντιμικροβιακή μάσκα πραγματοποιείται με ευθύνη του εισερχομένου.
2. Διατηρείτε τη σειρά προτεραιότητας και τις υποδείξεις του σκοπού καταστήματος
.3. Διατηρείτε απόσταση ασφαλείας άνω των δύο μέτρων από τον υπάλληλο που σας εξυπηρετεί.
4. Αποφεύγετε τις χειραψίες.
5. Αναβάλλετε την επίσκεψή σας στο Αστυνομικό Τμήμα αν δεν συντρέχει επείγουσα ανάγκη ή μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε τηλεφωνικώς.

Ο Διοικητής».

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr η απόφαση από το Διοικητή του ΑΤ Γλυφάδας, ελήφθη κατώς διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν έχουν λάβει όσο σοβαρά θα έπρεπε τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επίσημων Αρχών και Φορέων. Με δεδομένο ότι οι Αστυνομικές υπηρεσίες δέχονται καθημερινά δεκάδες πολιτών, με τους οποίους έρχονται σε επαφή οι υπηρετούντες – ένστολοι προς εξυπηρέτησή τους, προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, να εντοπισθεί θετικό δείγμα , αποφασίστηκε η προειδοποίηση και ενημέρωση πριν την είσοδο στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το  Τμήμα της Γλυφάδας.