ΕΑΠΣ: Προβλήματα στις ασύρματες επικοινωνές του Πυροσβεστικού Σώματος

Επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, απέστειλε η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή τα προβλήγματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί κατά την τέλεση του καθήκοντος και αφορούν τις ασύρματες επικοινωνίες.
Αθήνα 24-9-2014
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ.Β.Κικίλια

Κύριε Υπουργέ

Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα, αντιμετώπισε στις υπηρεσίες της Αττικής, την παύση του σύγχρονου συστήματος ασύρματων επικοινωνιών του.

Πλέον για την ασύρματη επικοινωνία των πυροσβεστικών επιχειρήσεων χρησιμοποιείται το παλαιό αναλογικό σύστημα επικοινωνιών.

Δυστυχώς όπως ήταν και αναμενόμενο, το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάζει πολλά προβλήματα, δημιουργώντας υστερήσεις ή και κενά επικοινωνίας, δυσχεραίνοντας τις πυροσβεστικές επιχειρήσεις, αλλά και δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια του εμπλεκομένου σε αυτές πυροσβεστικού προσωπικού.

Κύριε Υπουργέ

Οι επικοινωνίες είναι σημαντικός παράγοντας της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρέπει άμεσα «από χθες» να δοθεί λύση στο πρόβλημα των επικοινωνιών με την εγκατάσταση σύγχρονου και ασφαλούς συστήματος.

Γιατί δεν φθάνει μόνο η επαγγελματική ευσυνηδησία των Πυροσβεστών. Χρειάζονται και τα μέσα και τα εργαλεία για να είμαστε αποτελεσματικοί στους κινδύνους και τις απειλές που στοχεύουν την πολιτική προστασία στη χώρα μας.