Λάρισα: “Ε.Μ.Α.Κ : Κλήση Ζωής” (video)

“ΕΜΑΚ-ΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ”, το ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα στους άντρες της 8ης ΕΜΑΚ.

Εμακ
Στον Όλυμπο αποτυπώνεται το δύσκολο έργο του ένστολου προσωπικού της Ε.Μ.Α.Κ.

Στο τεκμηριογραφημα (documentary) “ΕΜΑΚ- ΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ” παρουσιάζονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες της συγκεκριμενης Υπηρεσιας του Πυροσβεστικού Σώματος σε δύσκολες συνθήκες και αποτελεί φόρο τιμής στο προσωπικό της Υπηρεσίας, σε αυτούς που παλεύουν με αντίξοες συνθήκες μέρα νύχτα, και στις οικογένειές τους.

“Ένα ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στους «πύρινους άνδρες και γυναίκες» που με μηδαμινά μέσα κάνουν το ακατόρθωτο κατορθωτό. Στην Ελλάδα της κρίσης οι άνθρωποι καλούνται να σώσουν ζωές αλλά και να προστατεύσουν τις δικές τους, στις πιο περίεργες αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Παρακολουθούμε βιώνουμε και παρατηρούμε από κοντά την καθημερινότητά τους”, επισημαίνει η Αθηνά Κρικέλη.

Η Ε.Μ.Α.Κ είναι η επίλεκτη ομόδα του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας.

Ο ελληνοαμερικανικός οργανισμός Ellopia Films USA και η δημοσιογράφος/σκηνοθέτιδα Αθηνά Κρικέλη, αφιέρωσαν τρείς μήνες ακολουθώντας το προσωπικό της 8ης ΕΜΑΚ στην καθημερινή υπηρεσιακή τους δραστηριότητα.
“Βλέπετε, τα επιτεύγματα των ανδρών/γυναικών της πυροσβεστικής φτάνουν μόνο όταν υπάρξει τηλεοπτικό κανάλι να τα μεταφέρει. Θεωρώ πως η πραγματική είδηση δεν είναι το καθε αυτού γεγονός, αλλά η ίδια τους η ζωή, η καθημερινότητά τους και τα πιστεύω τους. Αυτό θα μεταφέρουμε στην μεγάλη οθόνη. Μετά από τρεις μήνες που τους ζήσαμε από κοντά, θεωρώ πως οι άνδρες και γυναίκες της ΕΜΑΚ έμαθαν να κάνουν κατορθωτό το ακατόρθωτο” τονίζει η Αθηνά Κρικέλη.
“Η ανιδιοτέλεια στην περίπτωση των ανδρών, γυναικών, της Πυροσβεστικής και του τμήματος της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα, μετατρέπεται σε αυτοθυσία. Με ελλειπή εξοπλισμό αλλά και μια κρατική αδιαφορία οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συμπληρώσουν 20 χρόνια στο επάγγελμα, για να έχουν δικαίωμα οι οικογένειές τους να πάρουν αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου.. Στην Ελλάδα της κρίσης, αυτοί πηγαίνουν κόντρα! Αν πεθάνουν εν ώρα εργασίας πριν συμπληρώσουν 15 χρόνια προυπηρεσία, οι οικογένειές τους δεν θα πάρουν αποζημίωση… ” σημειώνει η ίδια.