Δυτική Αττική: Προσποιούνταν τους Αστυνομικούς και λήστευαν αλλοδαπούς

Δράστες σε περισσότερες από τέσσερις ληστείες και είκοσι κλοπές σε βάρος αλλοδαπών στην Αττική

Συνελήφθησαν, στο Καματερό και τα Άνω Λιόσια, τρεις Ρομά -εκ των οποίων δύο άνδρες 50 και 28 ετών και γυναίκα ηλικίας 29ετών, ως μέλη της σπείρας, ενώα αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.

Από τον Σεπτέμβριο (2019) η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στη Φυλής, το Ζεφύρι, το Ίλιον, το Χαϊδάρι, το Αιγάλεω, τους Αγίους Αναργύρους και την περιοχή των  Αχαρνών, και διέπρατταν ληστείες και κλοπές. Οι δράστες, επέβαιναν σε  αυτοκίνητο, πλησίαζαν πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι του Αστυνομικούς, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, μετέβαιναν με τα θύματα στην οικία τους, όπου με το πρόσχημα της κατ΄οίκον έρευνας προκειμένου να εξαναγκάσουν τα θύματά τους να τους παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή, χρησιμοποιούσαν, απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας ενώ τους αφαιρούσαν και έγγραφα παραμονής τους. Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, κατασχέθηκαν, το αυτοκίνητο, μικροποσότητα κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim.

Οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, αντιποίηση, απάτη, παράνομη βία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.