Προπαγάνδα της Τουρκίας με εικόνες “ανάσχεσης” λαθρομεταναστών στο Αιγαίο

Μετά τα Fake News η Τουρκία διακινεί βιντεοληπτικό υλικό σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα από επιχείρηση του Λιμενικού σε “ανάσχεση” λέμβων με λαθρομετανάστες στο Αιγαίο

Η προπαγάνδα της Τουρκίας συνεχίζει πιο προκλητική αυτή τη φορά εκμεταλλεύονται  τη “βολική πλευρά” της εικόνας. Βιντεοληπτικό υλικό επιμελώς καταγεγραμμένο αποτυπώνει  επιχείρηση του Λιμενικού σε “ανάσχεση” λέμβου με λαθρομετανάστες οι οποίες  συνοδεύονται από τουρκικές ακταιωρούς στο Αιγαίο μέχρι τα ελληνικά ύδατα, οπότε και είναι αναγκασμένοι οι Λιμενικοί να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο έρευνας και διάσωσης.

Εκείνο που δεν αποτυπώνεται στα επίμαχα πλάνα είναι ότι οι δουλέμποροι είναι Τούρκοι, φορτώνουν τους λαθρομετανάστες από τους οποίους έχουν αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δουλεμπορική μεταφορά με την υπόσχεση ότι θα βρεθούν στην Ευρώπη. Είναι οι ίδιοι που έχουν ενημερώσει για τους κανόνες ναυσιπλοΐας και μόλις οι βάρκες βρεθούν κοντά σε Ελληνικά σκάφη του Λιμενικού τρυπούν τις βάρκες “αναγκάζοντας” στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών τις Ελληνικές Αρχές να συνδράμουν περισυλλέγοντας του ναυαγούς – λαθρομετανάστες.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την δυστυχία σε υπέρτατη υποκρισία παριστάνουν τους ανθρωπιστές!

Με την Ευρώπη να υποδέχεται τις “καταγγελίες” των Τούρκων ως θέσφατο ενώ “κουνάει το δάχτυλο” και ζητά “καλύτερη φύλαξη συνόρων” της από την Ελλάδας η οποία υποδέχεται το πρόβλημα που της μετακυλίεται  χωρίς αντίμετρα. Απο τα τελευταία γεγονότα στις Καστανιές, η Ευρώπη έδειξε ότι δεν έχει πρόθεση να εντάξει ως συνομιλητή της την Ελλάδα, καθώς η προηγούμενη Κυβέρνηση με την μεταναστευτική πολιτική που άσκησε, έδωσε με απευθείας ανάθεση το ρόλο του συνομιλητή της Ευρώπης στο Σουλτάνο. Οι Τουρκικά υποκινούμενες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο προς την Ευρώπη μεσω Ελλάδας δεν πρόκειται να σταματήσουν, με τη λύση να οδηγείται σε μονόδρομο.

Νάντια Αλεξίου