“Δυστυχώς εμείς είμαστε καλύτεροι στα νούμερα από εσάς- Και γνώση έχουν οι φύλακες και μνήμη .. κ.Υπουργέ!”

Αντιδράσεις στο σύνολο του ένστολου προσωπικού των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού, “Δε χάνουν ούτε ένα ευρώ οι εν ενεργεία”, με αφορμή το προς ψήφιση νέο μισθολόγιο .

“Και γιατί το κρύβατε ; Το βγάλατε τρεις μέρες πριν την ψήφισή του. Δεν μας καλέσατε σε διάλογο. Διέρρευσε πριν 7 μήνες ότι επεξεργάζεστε νέο μισθολόγιο, καταργήσατε το πενθήμερο, καταργείτε τα επιδόματα, μας επαναφέρετε στα κλιμάκια προ δεκαετίας, και λέτε οτι δεν χάνουν οι εν ενεργεία ; Προσθέστε και την μείωση του αφορολογήτου και την αύξηση των κρατήσεων των ταμείων. Και γνώση έχουν οι φύλακες και μνήμη …κύριε Υπουργέ! “, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ Παναγιώτης Χαρέλας.

Από την πλευρά των Αστυνομικών και ο Γιώργος Δεληγιώργης, αν.Δημοσίων Σχέσεων Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σχολιάζει “Συνεχίζεται η πλύση εγκεφάλου, η “βελτίωση” σημαίνει την απόλυτη καταστροφή για τους μη Ανακριτικούς Αρχιφύλακες, απόλυτη στασιμότητα για τους Ανακριτικούς Αστυφύλακες και πισωγύρισμα 5 ετών για τους προερχόμενους από Ε.Φ. και Σ.Φ. Αστυνομικούς! Δημιουργία ενός λόμπι των ΣΑΕΑ και αποκλεισμός των ΤΕΜΑ & των Υπαστυνόμων που είτε κέρδισαν προσφυγές ή έγιναν με τα χρόνια Υπηρεσίας!
Δυστυχώς κ.Υπουργέ εμείς είμαστε καλύτεροι στα νούμερα από εσάς, όπως δείχνουν οι καταστάσεις! Τι θα γίνει αν σταματήσει με κάποιο μνημονιακό Νόμο η προσωπική διαφορά; Τι θα παίρνουμε για το 5ο πενθήμερο; Μήπως δεν θα δουλεύουμε στα ματς των ιδιωτικών ΠΑΕ που ταΐζουν τόσο κόσμο σε κάθε επίπεδο; ή Μήπως θα μας δίνεται τις ημερήσιες αναπαύσεις όταν δεν τις κόβετε παράνομα τάχα για υπηρεσιακές ανάγκες; Κάποια στιγμή θα έχει και εκλογές, εκεί θα υπάρξει η δική μας “βελτίωση”! επισημαίνει ο συνδικαλιστής μέλος της ΑΣΠΑ.

Ήταν οι δηλώσεις (14/05) του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο bloko.gr, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι άστοχες οι διαμαρτυρίες μερίδας συνδικαλιστών, καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- έγιναν οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου, ούτως ώστε οι εν ενεργεία ένστολοι να μην έχουν μισθολογική απώλεια ούτε ενός ευρώ.
Το μόνο που μειώνεται είναι τα πενθήμερα, όπως είπε, ενώ αρνήθηκε το “ψαλίδι” στα νυχτερινά και πρόσθεσε ότι δύο από τα πέντε επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το “επιχειρησιακής ευθύνης” ενσωματώνονται στον βασικό μισθό.
Σε ό,τι αφορά την “προσωπική διαφορά” ο Νίκος Τόσκας σημείωσε ότι σταδιακά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό, που υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές για έμμεσες μειώσεις, αλλά θα ακολουθήσει πορεία εξομάλυνσης.
Παραδέχθηκε ότι μισθολογική διαφορά προς τα κάτω σε σχέση με τους εν ενεργεία θα έχουν όσοι μπουν στα Σώματα Ασφαλείας από την ψήφιση του νομοσχεδίου και ύστερα, καθώς και οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα, που σε αντίθεση με άλλους έπαιρναν τα χρήματα του Ταξιάρχου στα 21 χρόνια υπηρεσίας.