Απο τη ομογενοποίησης του 2008, στη μείωση εως 200€, στους Συνοριοφύλακες

Αναπόφευκτη “σύγκρουση”, προαναγγέλοντας συνδικαλιστικό αλλά και δικαστικό αγώνα απέναντι στην Κυβέρνηση και τις επιλογές της, απο τη  ΠΟΣΥΦΥ, για το νέο μισθολόγιο.

Οι μειώσεις στις τάξεις αυτής της κατηγορίας στο σύνολό τους, τόσο από τις τάξεις της διαφοροποίησης των μισθολογικών κλιμακίων όσο και από το σύνολο των μέτρων που ψηφίζονται εντός των ημερών μπορεί να φτάνει και τα 200 ευρώ.

Ένα είναι σίγουρο. Πως παρ’ όλη την ομογενοποίηση που είχε επιχειρηθεί το 2008 σήμερα η Κυβέρνηση έχει επιλέξει τους προερχόμενους από συνοριακούς φύλακες να τους διαχωρίσει και μισθολογικά …μία για πάντα !

Ο συνδικαλιστικός φορέας της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. που εκπροσωπεί μαζί με τους ειδικούς φρουρούς αυτήν την κατηγορία, έχει ανακοινώσει ήδη πως είναι αντίθετος με αυτή την εξέλιξη και πως η “σύγκρουση” θα είναι αναπόφευκτη, προαναγγέλοντας συνδικαλιστικό αλλά και δικαστικό αγώνα απέναντι στην Κυβέρνηση και τις επιλογές της.

“Η Πολιτική ηγεσία διατείνονταν πως η ομογενοποίηση υφίστανται και πως δεν υπάρχουν αδικίες. “Δεν υπάρχει κανένας συνοριοφύλακας” έλεγαν, Υπουργοί και κάποιοι συνδικαλιστές. Η επιμονή μας για την αδικίες και τις διαφοροποιήσεις επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο”, σχολιάζει η ΠΟΣΥΦΥ

__________

* BorderNews/ “Διαχωρίζει και πάλι τους Συνοριοφύλακες η Κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο”