ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Συνελήφθησαν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι υπηρεσίας, για την απόδραση της Βίκης Σταμάτη.

Με εντολή Εισαγγελέα, συνελήφθησαν οι τέσσερις Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, που είχαν βάρδια στο Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δρομοκαΐτειου, κατά την απόδραση της Βικυς Σταμάτη.

Σύμφωνα με την προανακριτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε “εξωτερική βοήθεια” στην Βίκυ Σταμάτη, η οποία απέδρασε τα ξημερώματα (02/04-01.05)από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Κατάστημα.
Με ΕΔΕ η ποια διατάχθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και βρίσκεται σε εξέλιξη, ερευνάται η εμπλοκή Δημοσίων Λειτουργών, και οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η απόδραση.
Οι δύο Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι νυχτερινής υπηρεσίας, κατέθεσαν ότι πραγματοποίησαν έλεγχο στις 01:20 (02/04), όπου και διαπίστωσαν την παρουσία της στο θάλαμο της. Κατά την αλλαγή βάρδιας οι δύο πρωινοί Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, κατέθεσαν ότι μπήκαν στο δωμάτιο περίπου στις 05.45 (02.45) οπότε και διαπίστωσαν ότι είχε αποδράσει.
Διαπιστώθηκε κατα την αυτοψία στο θάλαμο, ότι το παράθυρο ηταν ανασφάλιστο ενώ το λουκέτο στην πόρτα του ισογείου, δεν έφερε ίχνη παραβίασης. Την ευθύνη για τη φρούρηση της Βίκης Σταμάτη, στο θάλαμο του ισογείου, στο Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δρομοκαΐτειο, όπου είχε εγκλειστεί -από το Νοέμβριο του 2013- σε “ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαίτειο”, ( πάσχει απο μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω απο δυο ώρες την ημέρα) είχαν αναλάβει Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι.
Οταν διαπιστώθηκε η φυγή της, υπό άγνωστες συνθήκες,-όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές- υπήρξε καθυστέρηση ως προς την ενημέρωση των Αρχών για τον εντοπισμό και επαναφορά της στο Ψυχιατρικό Κατάστημα.
Σε εξέλιξη ωστόσο βρίσκεται και δεύτερη προκαταρκτική εξέταση , με τη μορφή του κατεπείγοντος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη και πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φρούρηση του θαλάμου της, καθώς επίσης και να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων ακόμα και μέσα από της φυλακές.
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών λαμβάνει φωτογραφίες, αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τους πιθανούς χώρους διαφυγής, ενω αναμένεται η άρση απορρήτου των επικοινωνιών, και τα κινητά των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Ενω συλλέγεται υλικό από τις κάμερες τόσο του Νοσοκομείου, όσο και και της διαχείρισης κυκλοφορίας και τα καταστήματα της περιοχής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport