Αναζητήσεις και για το γιο της Β.Σταμάτη. Οργανωμένη απόδραση, προσδιορίζουν οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Το παιδί της Βίκυς Σταμάτη αναζητούν από την Αστυνομία το οποιο διέμενε στο σπίτι της οικογένειας της, στο Ζέλι Φθιώτιδα. Εξετάζονται μέλη της οικογένειας και επαφές που διατηρούσε, στο ενδεχόμενο να προκύψει ποιοι γνώριζαν ότι επρόκειτο να αποδράσει.

Το ανήλικο παιδί της Βίκυς Σταμάτη και του Άκη Τσοχατζόπουλου, το οποίο διέμενε στο Ζέλι Φθιώτιδας, αναζητούν οι Αρχές.
Το πρωί σε τηλεφωνική παρέμβαση της μητέρας της Βίκης Σταμάτη Γεωργίας, και σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το πού βρίσκεται ο εγγονός της, διευκρίνησε ότι το παιδί κοιμόταν στο δωμάτιο του. Ωστόσο-συμφωνα με Αστυνομικές πηγές- όταν αναζήτησαν το παιδί, δεν το εντόπισαν όπως και οι γονείς της Βίκης Σταμάτη, Γεωργία και Δημήτρης, είχαν εγκαταλείψει το χωριό.
Τα όσα προέκυψαν κατά την προανακριτική έρευνα, από την αυτοψία στο θάλαμο τους ισογείου στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Κατάστημα, απ όπου και απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη (02/04) παραπέμπουν σε οργανωμένη απόδραση όπως αναφέρουν Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.
Στους 14 μήνες παραμονής της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο εντοπίζονται προστριβές με φρουρούς, νοσηλευτές και ανταλλαγή μηνύσεων.
Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, κατά τον έλεγχο των θαλαμων (02/04-01.20) στη νυχτερινή βάρδια, μακροσκοπικά, εκτιμήθηκε ότι βρισκόταν στο δωμάτιο. Ωστόσο κατά τη πρωινή καταμέτρηση (02/04-05.45) κατά την αλλαγή βάρδιας, διαπιστώθηκε ότι απουσίαζε ενώ στο κρεβάτι βρέθηκε “ανδρικελο” από μαξιλάρια, τοποθετημένα κάτω δύο τα σκεπάσματα.
Στην αυτοψία διαπιστώθηκε επίσης ότι η μπαλκονόπορτα ήταν ανασφάλιστη ενώ και το λουκέτο εξωτερικά, ήταν ξεκλείδωτο.
Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα είτε κάποιος ανοίξε εξωτερικά το λουκέτο είτε η ίδια ξεκλειδωσε με αντικλείδι.
“Τα κλειδιά του λουκέτου τοποθετούνταν σε ειδικό χώρο σε δωμάτιο της προϊσταμένης του νοσοκομείου, όπου όμως είναι.. ελεύθερης πρόσβασης” επισημαίνουν οι Σωφρονιστικοί.
Από τις Εισαγγελικές Αρχές, ερευνάται το ενδεχόμενο εξωτερικής βοήθειας καθώς και οι επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα.
Στο ιδιόχειρο σημείωμα που εντοπίσθηκε, το κείμενο είναι ασύντακτο με ασυνάρτητες διατυπώσεις γραπτού λόγου, γραμμένο σε σύγχυση όπως αποτυπώνεται στον έντονο και άστατο γραφικό χαρακτήρα.
Πρόκειται για φύλλα μικρού σημειωματαρίου φέρεται να καταγγέλλει τους Δικαστικούς Λειτουργούς για της αποφάσεις τους, στην υπόθεσή της, ενώ αναφέρεται επίμονα στη μητρότητα και στο ανήλικο παιδί της.
ες πριν από τη φυγή της.
«Καταγγελία εις βάρος δικαστών, διωκτών, πολιτικών και παντός υπευθύνου. Το ζέον (ζωτικής σημασίας) είναι η επικοινωνία με το παιδί μου και η αποσυνδετική σχέση μιας μάνας με τον 9χρονο γιο της. Είναι κίνηση απάνθρωπη και αντιθεραπευτική. Επιβαρύνει την κατάστασή μου. Καταγγέλλω τους δικαστές που άφησαν μια μητέρα να είναι μακριά από το παιδί της. Καταγγέλλω τους δικαστές που άφησαν ένα παιδί χωρίς τη μητέρα του. Ηταν άδικο που δεν με αποφυλάκισαν. Είναι άδικο που άφησαν μάνα χωρίς παιδί.
1 Απριλίου 2015. Βίκυ Σταμάτη» αναφέρει απόσπασμα τους χειρόγραφο που εντοπίσθηκε μετά τη έρευνα στον ισόγειο θάλαμο του Δρομοκαΐτειου όπου είχε εγκλειστεί η Βίκυ Σταμάτη.
Από την ανάγνωσή του κειμένου, δεν απορρέει εκτίμηση πρόθεσης αυτοχειρίας, αναφέρεται από τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση και αναζητούν τη Βίκυ Σταμάτη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport