Δραπετσώνα: Συνελήφθη ο “δράκος με το ποδήλατο”- Αποπλάνησε 27 μαθήτριες έξω από σχολεία

Συνελήφθη 46άχρονος Αλβανός, στη Δραπετσώνα, για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή, κλοπή και απείθεια.

image

Με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων παιδων κατά συρροή, κλοπή και απείθεια, συνεληφθη στη Δραπετσώνα  ο “δακος με το ποδήλατο “πόθεν είχε πεοκαλεαει τρομο σε μαθήτριες και αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και σε Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής, καταγγελίες σχετικά με την δράση άνδρα, το οποίο κινούμενο με ποδήλατο, προσέγγιζε ανήλικες λέγοντάς τους ότι είναι φίλος των γονιών τους και ενεργούσε σε βάρος τους ασελγείς πράξεις.
Ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας  (02/06) εντοπίσθηκε στην Δραπετσώνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (ΔΙ.ΑΣ), άτομο να κινείται με ποδήλατο, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταίριαζαν με τις περιγραφές των καταγγελιών.
Ο 46άχρονος Αλβανός, μόλις αντιλήφθηκαν στην παρουσία των Αστυνομικών, επιχείρησε να διαφύγει  και ύστερα από καταδίωξη Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον ακινητοποίησαν. Προσήχθη αρχικά στο Τ.Α. Δραπετσώνας και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής όπου και αναγνωριστηκε από τα θύματα.
Όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομική έρευνα, ο 46άχρονος κινούμενος συνήθως με ποδήλατο, κοντά σε σχολικά συγκροτηματα, κατά τις πρωινές ώρες της προσέλευσης των μαθητών και προφασιζόμενος ότι είναι γνωστός της οικογενείας τους, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες ηλικίας 13 έως 15 ετών, και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις. Σε μία μάλιστα περίπτωση απέσπασε από μαθήτρια και το κινητό της τηλέφωνο.
Από την έως τώρα Αστυνομική έρευνα,
ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε περιπτώσειςσεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος 27 ανήλικων μαθητριών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα, σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.
Στην κατοχή του Αλβανού δράστη, κατασχέθηκαν τα δύο ποδήλατα που χρησιμοποιούσε.
Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.