Δραγωτίνα Κέρκυρας: «Ο πατέρας μου έλειπε στα καράβια. Μεγάλωσα με τη μάνα μου. Δε μπορώ κάποιον να τη βρίζει»

Υπό την επήρεια μέθης και με συχνές διαφωνίες μεταξύ των δύο ανδρών,  οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του θύματος για τη μητέρα του δράστη, αφορμή για το έγκλημα.

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές στην Κέρκυρα, έπειτα από τη δολοφονία του 63άχρονου Αλβανού εργάτη.

Ως καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας, έχει συλληφθεί 44άχρονος Κερκυραίος, ο οποίος υπό την επήρεια μέθης πυροβόλησε (27/11) με καραμπίνα τον 63άχρονο από την Αλβανία, μόνιμο κάτοικο του νησιού, τα τελευταία χρόνια.

Πατέρας τριών παιδιών το θύμα και τεσσάρων παιδιών ο δράστης

Όπως διακριβώθηκε κατά την Αστυνομική προανάκριση, οι δυο άνδρες είχαν φραστική αντιπαράθεση στο καφενείο του χωριού (26/11) με ύβρεις και χαρακτηρισμούς. Ο 44άχρονος σε κατάσταση μέθης, κινούμενος υπό καταρρακτώδη βροχή, με το αυτοκίνητό του στον αγροτικό δρόμο Δραγωτινών- Σπαρτερών στη Νότια Κέρκυρα, είδε τον 63άχρονο να κάνει “ωτοστοπ”.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο 44άχρονος, ενοχλήθηκε από την κίνηση του 63αχρονου καθώς νωρίτερα είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο στο καφενείο του χωριού και του επιτέθηκε φραστικά, «Έχεις το θράσος να μου κάνεις και οτοστοπ». Όπως απολογείται ο 44άχρονος, ακολούθησε νέος τσακωμός στη μέση του δρόμου.

Κατά την εξέταση του από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, υποστήριξε ότι ο υβριστικός χαρακτηρισμός για τη μητέρα του απο το 63άχρονο προκάλεσε την βίαιη αντίδραση του που το οδήγησε στο έγκλημα. «Ο πατέρας μου έλειπε στα καράβια. Μεγάλωσα με τη μάνα μου. Δε μπορώ να ακούω κάποιον να τη βρίζει», φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων στους Αστυνομικούς.

Οι δύο άνδρες ακολούθησαν διαφορετική πορεία, με τον 44άχρονος να κινείται προς το σπίτι του, απ’ όπου πήρε το κυνηγητικό του όπλο και αναζήτησε τον 63άχρονο στο σημείο που τον είχε προσπεράσει. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα φέρει δύο τραύματα στην περιοχή του τραχήλου και στη δεξιά κλείδα, με το θάνατο του ακαριαίο.

Το πτώμα του 63άχρονου, εντοπίσθηκε την επόμενη της δολοφονίας του από κάτοικο της περιοχής

Από τις ίδιες μαρτυρίες συγχωριανών τους, φέρονται δραστης και θυμα να είχαν  και προγενέστερη αντιπαράθεση με αφορμή τη δολοφονία του Βορειοηπειρωτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, από Αλβανούς Αστυνομικούς.

Αρχικά κλήθηκε για κατάθεση ο 44άχρονος, σε σχετική ερώτηση για το όπλο που κατείχε, υποστήριξε ψευδώς ότι το είχε απορρίψει στο λιμάνι του νησιού. Άμεσα δύτες ερεύνησαν το βυθό, ωστόσο το όπλο του 44άχρονου δεν εντοπίστηκε. Κατά την εξέταση του από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Ο καθ ομολογίαν δράστης μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.