Δολοφονία Μακρή: Πραγματογνώμονας “Τον εκτέλεσε επαγγελματίας δολοφόνος”

Συνεχίζεται με καθημερινές συνεδριάσεις η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, με κατηγορούμενους δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία.

Την εκτέλεση του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία συζύγου του γνωστού μοντέλου Βικτώριας Καρύδα με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, κατέγραψαν καρέ-καρέ  οι κάμερες που ήταν τοποθετημένες τόσο στο σπίτι του θύματος όσο και σε γειτονικές κατοικίες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πραγματογνώμονα, βαλλιστικού αναλυτή, Γεώργιου Ραυτογιάννη, με ερωτήσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Ο πραγματογνώμονας ανέλυσε διεξοδικά στην κατάθεση του όλα τα στοιχεία που κατά την οικογένεια του θύματος είναι επιβαρυντικά για τους δύο κατηγορούμενος ενώ ήταν ξεκάθαρος πως η δολοφονία του επιχειρηματία ήταν έργο επαγγελματία εκτελεστή. «Ο δράστης ξέρει να σκοπεύει. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από βιντεοληπτικό υλικό. Έχουμε οκτώ βολές. Συνήθως κάποια θα ξεφύγει. Σε αυτή την περίπτωση και οι οκτώ βρήκαν στόχο» κατέθεσε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας και αμέσως μετά άρχισε η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων.

Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων υποστήριξε πως οι γιοι της ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηροποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης και να ανοίξουν καντίνα όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στον Καναδά.

«Με κάλεσε ο γιος μου στο τηλέφωνο και μου είπε ‘’μητέρα με έχουν συλλάβει για ανθρωποκτονία’’. Τον ρώτησα εάν γνώριζε τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε και απάντησε αρνητικά. Εκείνο το διάστημα, είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει χώρο να ανοίξει καντίνα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι» ανέφερε στην κατάθεση της.

Μάλιστα η έδρα πίεσε τη μάρτυρα να αποκαλύψει τους λόγους που τα παιδιά της έφυγαν από το Καναδά και όταν εκείνη απάντησε με δική της πρωτοβουλία της επιδείχθηκε από το δικαστήριο έγγραφο της ιντερπόλ σύμφωνα με το οποίο απελάθηκαν διότι είχαν εγκληματική δραστηριότητα.

Η κατάθεση της συνεχίζετε σήμερα.

______________________________

* dikastiko.gr