Δοξάτο Δράμας: Συνταξιούχος Αστυνομικός κατηγόρησε με ψευδή περιγραφή Αστυνομικό για να αποφύγει τη σύλληψη

Ύστερα από επεισόδιο που προκάλεσαν συνταξιούχος Αστυνομικό και φίλος του ο οποίος είχε συλληφθεί για ναρκωτικά, κατά τη σύλληψη τους, ο πρωην Αστυνομικός κατηγόρησε με ψευδή περιγραφή νεαρό ένστολο για ένοπλη απειλή, ώστε να αποφύγει τη σύλληψη.

Στη κεντρική πλατεία του Δοξάτου Δράμας (20/02) δύο οινόφλυγες διαταράσσουν και παρενοχλούν πολίτες. Εποχουμενη περιπολία εντόπισε τους δύο φίλους ενώ ειχαν σπάσει τζαμαρία καταστήματος και είχαν σπρώξει κάδο απορριμμάτων πάνω σε διερχόμενο πολίτη. Ο ένας από τους Αστυνομικούς που γνώριζε τους δύο οινόφλυγες, καθως ο 52άχρονος ηταν συνταξιούχος Αστυνομικός και ο φίλος του 32άχρονος ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα για ναρκωτικά- πλησίασε για να τους ηρεμήσει, ενώ ο συνοδός Αστυνομικός, κάλεσε ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες καθώς ο 34άχρονος είχε τραυματισθεί όταν “κατέβασε” τη τζαμαρία του καταστήματος.

Κι ενω το περιστατικό εξελίσσεται στην κεντρική πλατεία του χωρίου, υπο την επήρεια αλκοόλ ο συνταξιούχος Αστυνομικός χωρις να ερθει σε επαφη με τους ενστολους, άρχισε να φωνάζει οτι  ο συνοδός Αστυνομικός τον στόχευσε με όπλο- παρασύροντας στη συνέχεια και τον 34άχρονο- και τους Αστυνομικούς, να καλούν ενίσχυση.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ανδρών. Το Αυτόφωρο επέβαλλε 8μηνες με τριετή αναστολή, για απειλή εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση στο συνταξιούχο Αστυνομικό και για απειλή εξύβριση ποινή φυλάκισης 6 μήνες με 3ετή αναστολή, στον 34άχρονο.
Οι κάτοικοι του χωριού στο Δοξάτο Δράμας υποστήριξαν τους δύο Αστυνομικούς και αναγνώρισαν τον επαγγελματισμό του Αστυνομικού που παρά τις φραστικές επιθέσεις και τις ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος του από τους οινόφλυγες, υπέδειξε αυτοσυγκράτηση και όπως σημείωσαν, οι Αστυνομικοί κερδίσαν το σεβασμό των κατοίκων καθώς- ανεξάρτητα με το ότι εμπλεκόμενος στο επεισόδιο ήταν συνταξιούχος Αστυνομικός- έκαναν ευσυνείδητα τη δουλειά τους στο πλαίσιο του Νόμου όπως ορίζεται για όλους τους πολίτες.

φωτο Reuters/ Γ.Μπεχράκης- Ειδομένη, Κιλκίς
φωτο Reuters/ Γ.Μπεχράκης- Ειδομένη, Κιλκίς

Ο νεαρός Ανθυπαστυνόμος, έχει κατά το παρελθόν επιδείξει τις Αρχές και τις Αξίες που υπηρετεί καθώς η φωτογραφία του Γιάννη Μπεχρακη (2017) τον είχε απαθανατίσει σε υπηρεσιακή διάταξη ως ενισχυτική στη διαχείριση του μεταναστευτικού να προσφέρει νερό σε έγκυο γυναίκα μεταξύ των μεταναστευτικών ροων που επιχειρούσε με το σύζυγό της να περάσει τα σύνορα στην Ειδομενη Κιλκίς.