Δημοσιοποίηση στοιχείων 10 Ρομά μελών συμμορίας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οικιών (video)

Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στοιχείων ταυτότητας Ρομά, μέλη συμμορίας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οικιών στη Δυτική Αττική και περιοχές του Πειραιά

Σε βάρος των 10 Ρομά συλληφθέντων,  ασκήθηκε ποινική δίωξη κατηγορούμενοι ως μελών συμμορίας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής , Περιστέρι, Ίλιον, Χαϊδάρι, Καματερό, Πειραιά και Κερατσίνι .

Σε βάρος των 10 Ρομά, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις -κατά περίπτωση- αξιόποινες πράξεις, συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, ληστεία από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, παράβαση του ΝΔ περί της αποδεικτικής ισχύος των Αστυνομικών Ταυτοτήτων, παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν, καθώς και στη περαιτέρω διερεύνηση έτερων αξιόποινων πράξεων όμοιας φύσης που έχουν τελεστεί από τους κατηγορούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.