Δήμος Δέλτα: Τριάντα Αστυνομικοί πιάνουν δουλειά

Το αίτημα του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων βρήκε ανταπόκριση και σύντομα ο δήμος Δέλτα θα αποκτήσει επιπλέον αστυνομική δύναμη.

Μια ομάδα επίλεκτων αξιωματικών της ΟΠΚΕ (ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας) αναλαμβάνει δράση τον Δεκέμβριο στον δήμο Δέλτα. Διαβεβαίωσε ο γενικός επιθεωρητής βόρειας Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκούμας στη συνάντηση που έχει με το δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση έγινε μετά την επίσκεψη που είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοιδή στην Αθήνα όπου τον ενημέρωσε για τα προβλήματα εγκληματικότητας που υπάρχουν στο δήμο Δέλτα.

Ο κ Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε να παραχωρήσει ομάδα αστυνομικών για τη φύλαξη του Δήμου και αμέσως ενημέρωσε τον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα

Από την πλευρά του ο κ Σκούμας ζήτησε να συναντήσει το δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη τον οποίο διαβεβαίωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί η υπηρεσιακή απόφαση για την δημιουργία της ομάδας των 30 αστυνομικών και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουν αναλάβει καθήκοντα. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που θα προέρχονται από επίλεκτες ομάδες της ΟΠΚΕ θα εργάζονται αποκλειστικά στο δήμο Δέλτα σε βάρδιες καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρπου και θα λαμβάνουν οδηγίες από έναν βαθμοφόρο Αξιωματικό που θα οριστεί από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο. Αντικείμενο της ομάδας θα είναι η αποκλειστική φύλαξη του δήμου Δέλτα και η ενίσχυση του έργου των υπαρχουσών πιάσουν δουλειά σε 24 βρω βάση και με μόνο αντικείμενο τη φύλαξη της περιοχής του δήμου Δέλτα.

Η επίλεκτη ομάδα θα επιφορτιστεί με περιπολίες σε όλες τις κοινότητας με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης και ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο δήμο Δέλτα με αυτή τη μόνιμη λύση της ομάδας των 30 αστυνομικών» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Ταξίαρχος Δημήτριος Δεληγιάννης ενώ τον δήμαρχο συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Δημήτρης Τερζίδης.

Ο κ Μαυρόπουλος διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα συνεχιστούν οι συχνές αστυνομικές επιχειρήσεις για την πάταξη της εγκληματικότητας που οργανώνονται από τη διεύθυνση Αστυνομίας.

___________________

* thestival.gr