Διμήνι, Βόλου: Καταγγελία πρώην εργαζόμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου», για επεισόδιο βιας στη δομή- Εισαγγελική παρέμβαση

Εισαγγελική παρέμβαση, είχε προκαλέσει καταγγελία πρώην εργαζόμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου»  για στέλεχος της δομής από την Αθήνα ότι χτύπησε τρία φιλοξενούμενα ανήλικα

Τον περασμένο Αύγουστο μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων στο παράρτημα της δομής «Κιβωτός του Κόσμου» στο Διμήνι Βόλου,  υπήρξε Εισαγγελική παρέμβαση.

Ο Εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία και τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης κατά αδύναμων προσώπων σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από την “Κιβωτό του Κόσμου” , ανέφεραν, «Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Δομής του Βόλου, τρεις ανήλικοι (έφηβοι), συνοδευόμενοι από τον παιδαγωγό τους, έκαναν προφορική αναφορά σε μεμονωμένο περιστατικό άσκησης σωματικής βίας, που φαίνεται να έλαβε χώρα μία εβδομάδα πριν (στις 3 Αυγούστου) από συγκεκριμένο στέλεχος του φορέα (ο οποίος δεν ανήκει στο δυναμικό της Δομής του Βόλου).

Δύο μέρες αργότερα, στις 12 Αυγούστου, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπαλλήλων της Δομής του Βόλου, συντάχθηκε επιστολή προς την διοίκηση της Κιβωτού, διά της οποίας ζητήθηκε να διερευνηθούν όσα ισχυρίστηκαν οι ανήλικοι.

Σημειώνεται πως κανένας από τους υπογράφοντες υπαλλήλους δεν ήταν παρών στο συμβάν (ούτε και ο καταγγέλλων κ. Χλίτσιος), οπότε ουδείς δύναται να γνωρίζει την αλήθεια ή την ακρίβεια των ισχυρισμών των ανηλίκων. Η εν λόγω επιστολή εστάλη στα κεντρικά της Κιβωτού στην Αθήνα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου το απόγευμα».