Δημαρχείο Αχαρνών: Απόπειρα ληστείας με βαρύ οπλισμό

Εισέβαλαν με βαρύ οπλισμό kalashnikov στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Οι τρεις δράστες (06/12-09.00) με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στο Δημαρχείο Αχαρνών, και φώναξαν στους τρομοκρατημένους πολίτες- υπαλλήλους και εργαζόμενους να πέσουν στο έδαφος.

«Ο ένας έμεινε στην είσοδο και οι άλλοι δύο ανέβηκαν στον πρώτο όροφο που βρίσκεται η οικονομική υπηρεσία. Εκείνη την ώρα υπήρχαν και δημότες μέσα, που βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία», περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αχαρνών, Μιχαήλ Βρεττός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες με την απειλή kalashnikov ακινητοποίησαν τους ελάχιστους υπαλλήλους που εκέινη την ώρα ήταν στα γραφεία καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είχαν ακόμα ανοίξει, για το κοινό , και μόλις διαπίστωσαν ότι τα ταμεία δεν είχαν χρήματα, αποχώρησαν .

«Με την απειλή του όπλου, προσπάθησαν να αποκομίσουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν. Βέβαια δεν πήραν τίποτα τελικά. Δεν έχουμε κάμερες μέσα στο Δημαρχείο, προσπάθησαν να μπουν σε όλα τα γραφεία, έσπασαν πόρτες, τραβούσαν συρτάρια, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι, γιατί προφανώς δεν έχουν εικόνα για το πού βρίσκονται τα ταμεία.» ανέφερε ο Μιχάλης Βρεττος.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αχαρνών σημείωσε, ότι «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, φροντίσαμε για την ασφάλεια των συναλλαγών, καθώς ζητήσαμε οι πληρωμές να γίνονται μέσω pos και e-banking και γι αυτές τις λίγες που γίνονται με μετρητά, να μεταφέρονται τα χρήματα καθημερινά στην τράπεζα.
Το σημαντικότερο βέβαια, είναι ότι οι ληστές δεν πείραξαν κανέναν. Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε ασφαλείς σ’ αυτήν την πόλη» κατέληξε ο Μιχάλης Βρεττος.

Μαρτυρίες ανέφεραν ότι οι δράστες αποχώρησαν με όχημα, σύμφωνα με την αστυνομία προκύπτει σε  κλεμμένο, στο οποίο τους περίμενε συνεργός του.

Αναζητήσεις για τους δράστες από την ΕΛΑΣ.