Δικηγόρος Ειδικού Φρουρού: «Δεν πρόκειται για απρόκλητη επίθεση αστυνομικού σε πολίτη, αλλά για δράστη αυτόφωρου αδικήματος»

Σε δημόσια τοποθέτησή της, η  δικηγόρος των Ειδικών Φρουρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ παρέθεσε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό των ενστόλων για το επεισόδιο στο οποίο εμπλέκονται με πολίτες, στη Νέα Σμύρνη

Για αξιόποινη πράξη από την πλευρά πολιτών πριν το περιστατικό με τη συμπλοκή το απόγευμα της Κυριακής (07/03) στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αναφέρθηκε η δικηγόρος των Ειδικών Φρουρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ . Όπως ανέφερε, «Δεν πρόκειται περί απρόκλητης επιθέσεως αστυνομικού σε πολίτη, αλλά για δράστη αυτόφωρου αδικήματος. Ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας. Αν έχει υπερβεί όρια αστυνομικής βίας, θα διευρενησθεί γιατί η ίδια η αστυνομία δεν επιτρέπει την αστυνομική βία» κατέληξε.