Δικαστήρια Ευελπίδων: Εμπρησμός και φωτιά σε οχήματα στο χώρο στάθμευσης

Στο χώρο εκδήλωσης της φωτιάς έχει κληθεί η Πυροσβεστική

Update: (23/05-08.00) Πληρώματα της Άμεσης Δράσης  προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Οι δράστες πέρασαν απαρατήρητοι στο προαύλιο αφού άνοιξαν τρύπα στην περίφραξη από την πίσω είσοδο των Δικαστηρίων, που συνορεύει με το αλσύλλιο. Από την καταγραφή των ζημιών τέσσερα οχήματα καταστράφηκαν από τη φωτιά, μεταξύ των οχημάτων το αυτοκίνητο του προϊσταμένου της εισαγγελίας, το αυτοκίνητο υπαλλήλου των Δικαστηρίων, και δύο οχήματα της Περιφέρειας .

Αναζητήσεις για τους δράστες επίθεσης σε σταθμευμένα οχήματα εντός των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων (23/05-01.00) Οι δράστες από την πίσω είσοδο που συνορεύει με το αλσύλλιο εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο και κινήθηκαν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης εξωτερικά του κτηρίου 16 των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα υπηρεσιακά οχήματα και προκάλεσαν φωτιά. Από την ίδια πρόσβαση, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία τους στο χώρο, αποχώρησαν.

Διερχόμενη ΔΙΑΣ αντιλήφθηκε την εκδήλωση της φωτιάς και άμεσα ενημέρωσε, ενώ κλήθηκαν στο χώρο τρεις έξοδοι της Πυροσβεστικής με 10Πυροσβέστες, και επιχείρησαν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς.

Με εντολή Κέντρου της Αμεσης Δράσης, τα πληρώματα της νυχτερινής περιπολίας ενεργούν αναζητήσεις προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης.