Προσαγωγή γνωστού δημοσιογράφου με κλεμμένο Land Rover

Σταθμευμένο σε κεντρικό σημείο του Πειραιά το θηριώδες τζιπ με πινακίδες άλλου οχήματος, ήταν κλεμμένο από το 2010 και στην κατοχή του Δημοσιογράφου

Το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 15:00 το μεσημέρι, στον Πειραιάς, πληρώματα της Άμεσης Δράσης, σε περιπολία, εντοπίζουν το θηριώδες πετρελαιοκίνητο γκρι Land Rover των 2.500 κυβικών σταθμευμένο σε κεντρικό στενό της πόλης, το οποίο φέρει δύο πινακίδες στο πίσω μέρος. Όπως προκύπτει από το τερματικό , το Land Rover είναι καταχωρημένο ως “Φορτηγό” και οι πινακίδες αντιστοιχούν σε ένα βενζινοκίνητο επιβατικό μπορντώ Rover 1.500 κυβικών, καταχωρημένη στο Υπουργείο Μεταφορών το 2017. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zougla.gr, κατά τον έλεγχο στον αριθμό πλαισίου, στο εμπρόσθιο παρμπρίζ του θηριώδους Land Rover, προκύπτει να απασχολεί ως.. κλεμμένο από το 2010.

Από αναζητήσει για τον ιδιοκτήτη του μπορντό Rover, προκύπτει ο ιδιοκτήτης του… Land Rover. Οι Αστυνομικοί τον αναζητούν στην οικία του, λίγα μέτρα από το σημείο όπου είναι σταθμευμένο το θηριώδες γκρι Land Rover. Στην πόρτα εμφανίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος με πορεία στο χώρο των ΜΜΕ και συγγραφέα, με την επίσης δημοσιογράφο σε τηλεοπτικό σταθμό, σύζυγό του.
Ο Δημοσιογράφος θεωρεί ότι η παρουσία των Αστυνομικών σχετίζεται με τη στάθμευση του αυτοκινήτου του, και τους δηλώνει ότι παρκάρει τακτικά στο ίδιο σημείο χωρίς να παρεμποδίζει . Όταν οι Αστυνομικοί τον ενημερώνουν ότι το αυτοκίνητο που έχει στην κατοχή του προκύπτει κλεμμένο από 10ετίας, στη συνέχεια ακολούθησε η προσαγωγή του στο τμήμα του Πειραιά.
Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος, είχε αγοράσει το πετρελαιοκίνητο γκρι Land Rover των 2.500 κυβικών από δημοπρασία του ΟΔΔΥ. Από την ημερομηνία αγοράς που αναφέρει ο Δημοσιογράφος, χρονικά προκύπτει τρεις μήνες μετά τη δήλωση κλοπής του από τον ιδιοκτήτη του.

Στο Αστυνομικό Τμήμα, κλήθηκε και μετέβη και ο νόμιμος κάτοχος του οχήματος, ο οποίος ανέφερε ότι του είχαν κλέψει το αυτοκίνητο πριν από 10 χρόνια από μάντρα αυτοκινήτων στη Χαλκίδα. Αν και είχε κάθε δικαίωμα να υποβάλει μήνυση, επιφυλάχθηκε χωρίς να υποβάλλει μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου για κατοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και αφέθηκε ελεύθερος.

Το zougla.gr αναζήτησε την θέση του γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει, «αγόρασε το Land Rover πριν από 10 χρόνια από τον ΟΔΔΥ με τις πινακίδες που έφερε κατά τον έλεγχο στον Πειραιά. Αν και αρχικά δεν έλεγξε την άδεια κυκλοφορίας του Land Rover την οποία παρέλαβε , ωστόσο αν και το αντιλήφθηκε, στη συνέχεια δεν προχώρησε σε διόρθωση . Ενώ αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς το «δηλωμένο» Rover έχει χαμηλότερο συντελεστή από το Land Rover, υποστήριξε ότι οι πινακίδες ήταν κατατεθειμένες και το αυτοκίνητο σταθμευμένο, ενώ αρνείται την ύπαρξη των δύο πινακίδων κυκλοφορίας από άλλο όχημα, στο πίσω μέρος του γκρι Land Rover. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Βλαχουτσάκου, αν ο ίδιος διατηρούσε στο παρελθόν μάντρα αυτοκινήτων στη Χαλκίδα, ο δημοσιογράφος απάντησε θετικά καθώς ήταν ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας οχημάτων .
Από τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ερευνάται κατά πόσο το Land Rover δημοπρατήθηκε από τον ΟΔΔΥ και μεταβιβάστηκε νομίμως στο δημοσιογράφο. Ενώ παράλληλη έρευνα διενεργείται προς διερεύνηση τυχόν διασύνδεσης της εμπορικής δραστηριότητας του καταστήματος πώλησης αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του δημοσιογράφου στη Χαλκίδα με την προ 10ετίας απόκτηση του κλεμμένου Land Rover ,  από μάντρα στην ίδια περιοχή. Από την Ασφάλεια του Πειραιά έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία, προκειμένου να ερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον Δημοσιογράφο .

_____________________________________

* zougla.gr