Διευκρινιστική ανακοίνωση στις δηλώσεις Γ.Πανούση γαι το επίμαχο έγγραφο.

Διευκρίνησε με ανακοίνωση τύπου εκδόθηκε σε συνέχεια των δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού για το επίμαχο έγγραφο στην “νέα μεταναστευτική πολιτική”.

Ολοκλήρη η Ανακοίνωση

“Η χάραξη της κεντρικής πολιτικής σε μείζονα κοινωνικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του κυβερνητικού επιτελείου και των συναρμοδίων Υπουργών.
Η αναϕορά του όρου «Νέα Πολιτική» σε υπηρεσιακό έγγραϕο, που εκδόθηκε από τον αρμόδιο Κλάδο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση – έγκριση της Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας, συνιστά σαϕώς παρέκκλιση από την ανωτέρω βασική αρχή.
Για το λόγο αυτό ανακλήθηκε με εντολή της Πολιτικής Ηγεσίας το επίμαχο υπηρεσιακό έγγραϕο και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας.
Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πάντα σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς, η διαμόρϕωση του πλαισίου για την ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, με πνεύμα ανθρωπισμού, νομικού πολιτισμού και απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των ευαισθησιών της ελληνικής κοινωνίας.
Επιδιώκουμε να άρουμε τις υϕιστάμενες στρεβλώσεις, τις αγκυλώσεις, τις παραβιάσεις της εθνικής νομοθεσίας και της Ε.Σ.Δ.Α. καθώς και τις παράτυπες υπερβολές στο θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι όσοι αλλοδαποί παρανομούν και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριϕορά, θα διαβιούν σε καθεστώς ασυδοσίας και ατιμωρησίας.
Η εϕαρμογή της νομιμότητας και του κράτους δικαίου συνιστά βασική προτεραιότητα του κυβερνητικού μας έργου”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport