Γ.Πανούσης: “Τέσσερα μπούμερανγκ και μια κούϕια απειλή”, απαντά στον Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

Σε συνέχεια του “πολέμου ανακοινώσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργος Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση εξέδωσε (νεα) ανακοίνωση- απάντηση στον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Με τίτλο, “Τέσσερα μπούμερανγκ και μια κούϕια απειλή” ο αναπληρωτής Υπουργός Γ.Πανουσης, υπογράφει με την ιδιότητα του καθηγητή, δίδει την “επί των υποθέσεων εργασίας του Εκπροσώπου Τύπου” απάντησή του.
« 1. Άκουσα την «είδηση», την οποία ασϕαλώς γνώριζε η Ν.Δ. πριν από μένα και σχεδίαζε την πρόκληση πανικού σε βάρος της ηρεμίας του ελληνικού λαού, από τον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Την ύπαρξη εγγράϕου την έμαθα πολύ αργότερα όταν κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Το θέμα της προβοκάτσιας και ποιος κρύβεται από πίσω είναι θέμα ωρών να αποκαλυϕθεί αϕού ήδη οι «συνέταιροι» αλληλοκατηγορούνται.
2. Επειδή δεν είμαι πολιτικός καριέρας θα ήθελα να μάθω από τους «κατασκευαστές ειδήσεων» από πού προκύπτει ότι γνώριζα το έγγραϕο. Δηλώνω ότι το αγνοούσα και ως κίνηση και ως περιεχόμενο. Αν έχει στοιχεία ο νεόκοπος να τα ϕέρει αλλιώς να «σιωπήσει» ζητώντας και συγνώμη.
3. Ανακάλεσα τη διαταγή διότι εξεδόθη παρατύπως και δίχως τη γνώση της ιεραρχίας. Μη συγχέεται το δελτίο τύπου για την Αμυγδαλέζα με έγγραϕο που έχει ως τίτλο «Νέα πολιτική..». Η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Χριστοδουλοπούλου θα είναι σύντομα η αρμόδια για να λάβει όλες τις σχετικές αποϕάσεις.
4. Τις πολιτικές αποϕάσεις του Υπουργείου τις υπογράϕω ο ίδιος και όχι κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας χωρίς έγκριση από Επιτελάρχη, Υπαρχηγό, Αρχηγό.
Ως προς τις συλλήψεις παρανόμων σας παραπέμπω στη συνέντευξή μου.
Δεν έχω συνηθίσει να παρακολουθώ τους ελεύθερους πολίτες. Η ασϕάλεια έχει άλλο περιεχόμενο για μένα κι άλλο για όσους παραμένουν σε αντιλήψεις παλαιών εποχών.
Θα μπορούσα όμως να αναρωτηθώ αν γνωρίζει κάποιος από τη Ν.Δ. πού κινούνται οι εκατοντάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες που επί της εποχής τους σκορπούσαν τον τρόμο στην Ελλάδα χωρίς να ελέγχονται από πουθενά.
Παραβιάσατε το Ν. 3907/11, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, τις αποϕάσεις των δικαστηρίων και τώρα κάνετε μαθήματα ηθικής και ευθύνης.
Ως προς τις κρίσεις αξιωματικών δεν θέλω να υπενθυμίσω το σκοτεινό παρελθόν των κυβερνήσεων που δημιουργούσαν «δικό τους» στρατό και «δική τους» αστυνομία.
Μη ϕωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης και ο υποκριτής γιατί θα κουϕαθεί ο ίδιος.
Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου σύμϕωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, όχι όπως κατά περίσταση και περίπτωση τον διαβάζουν και τον εϕαρμόζουν μερικοί, αλλά όπως πράγματι ισχύουν σ’ ένα πολιτισμένο Κράτος Δικαίου.
Υ. Γ. Σας επισυνάπτω:
(1) τις καταδικαστικές ΕυρΔΔΑ για τα «κέντρα ϕιλοξενίας» που είχατε δημιουργήσει
(2) τις αιτηθείσες αποϕάσεις 18/2, 21/2, 27/2
(3) τα στοιχεία για τον αριθμό απελάσεων παράνομων μεταναστών που έχουν ανασταλεί διότι εσείς «απλώς παρανομούσατε».
Ο Αναπληρωτής Υπουργός
Καθηγητής Γιάννης Πανούσης».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport