Διευθυντής Φυλακών Μαλανδρίνου: “Το πάρτι ήταν παιδικό” για το βιντεοληπτικό υλικό μέσα από τις Φυλακές

Παιδικό πάρτι στις φυλακές του Μαλανδρίνου αποκάλυψε ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, στην Επιτροπή της Βουλής.

Συμφωνα με τον Ευθύμιο Παπαδήμας, στην εισήγησή του στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, που ασχολήθηκε με το θέμα της διατήρησης των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων, παρουσίασε μια διαφορετική από την εικόνα που αποτυπώθηκε σε βιντεοληπτικό υλικό και δημοσιοποιήθηκε, για πάρτι με αλκοόλ, ζεϊμπεκιές και δεσμίδες χαρτονομισμάτων στο τραπέζι, μεταξύ άλλων.

«Το παιδικό πάρτι έγινε στη δική μας φυλακή, γιατί ήθελε ο πατέρας να κάνει τη γιορτή του παιδιού του», ανέφερε ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου Ευθύμιος Παπαδήμας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής. Ανέφερε επίσης, ότι στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό Κατάστημα από τον Ιούλιο του 2017 λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος παιδικού επισκεπτηρίου, στον οποίο υπάρχουν παιχνίδια και βιβλία κι εκεί οι κρατούμενοι μπορούν να βλέπουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους, καθώς όπως σημείωσε, «Συνολικά στο Μαλανδρίνο έχουν πραγματοποιηθεί 355 επισκεπτήρια από 804 παιδιά».

Σύμφωνα μάλιστα, με την επιστημονική συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Κριστίν Μέρκελ αυτή την στιγμή λειτουργούν οκτώ παιδικά επισκεπτήρια και σύντομα θα λειτουργήσει και ένατο στις φυλακές Τρικάλων.