ΔΗΕ: Απειλούσε μέσω FB, Πυροσβέστες και Αστυνομικούς.

Απειλούσε σε “αντίποινα” Αστυνομικούς και Πυροσβέσες, για το θάνατο του Αλβανού δραπέτη των φυλακων Τρικάλων, Μαριαν Κόλλα. Ταυτοποιήθηκε το ηλεκτρονικό του ίχνος, προσδιορίσθηκε και εντοπίσθηκε ως αποστολέας των απειλητικών μηνηυμάτων. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Σε προφίλ το οποίο διαχειριζόταν ο  27χρονο, ανέφερε ονομαστικά Αξιωματικους, στους οποίους απέδιδε ευθύνες για την ένοπλη συμπλοκή με τον επικίνδυνο Αλβανό κακοποιο,κατά την οποία έπεσε νεκρός, και απειλούσε με “εκτελέσεις”. «Θα σκοτώσω τους…  (αστυνομικοί). Θα σκοτώσω επίσης και τους …. (πυροσβέστες). Αυτοί κυνηγούσαν και σκότωσαν τον Μαριάν Κόλα. Θα προβώ σε αντίποινα».

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και το στίγμα του νεαρού, στο Ν.Ηλείας, με τις αναρτήσεις να έχουν δημοσιευτεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ίντερνετ καφέ της Αμαλιάδας.

Η πρόσφατη επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους δύο νεαρούς, οι οποίοι είχαν παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας του facebook, και είχαν “μολύνει” περισσότερους από 300.000υπολογιστών μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, είχε επιφέρει να αναπτυχθεί με τη εταιρεία συνεργασία, η οποία στην υπόθεση του 27χρονου, “διευκόλυνε” στην ταυτοποίηση του ως χρήστη προφίλ στην  ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας είχε αποσταλεί η απειλή.

Όπως κατέθεσε στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του ιντερνετ καφέ, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ (05/09) ο 27χρονος πήγε στην επιχείρηση, και ρώτησε  «ποιος υπολογιστής είναι καινούργιος και δεν μπορεί να τον εντοπίσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος». Στη συνέχεια ο νεαρός, από προσωπικό προφίλ, που διαχειριζόταν  στο Facebook, απέστειλε σε «σελίδα-γκρουπ», τα ονομαστικά απειλητικά μηνύματα κατά εν ενεργεία και αποστρατεία Πυροσβεστών και Αστυνομικών, σε Υπηρεσίες του νομού Ηλείας.

Από ψηφιακή ταυτοποίηση, προσδιορίσθηκε η διαδικτυακή σύνδεση,και οδηγούσε στο ίντερνετ καφέ. Το επόμενο απόγευμα, εντοπίσθηκε ο 27χρρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αθηνών. Ο 27χρονος παραδέχθηκε την αποστολή του μηνύματος, ενω ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές του.