ΔΗΕ: Η αλήθεια για του κινδύνους του διαδικτύου, για τους ανήλικους χρήστες από την ΕΛΑΣ (βίντεο)

Με ενα “σκληρο” αλλα απολυτα ρεαλιστικό βίντεο, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε στους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media, προς ενημέρωση των ανηλίκων, των γονέων και κηδεμόνων τους, ενημέρωση σεχτικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Σε βιντεοληπτικό υλικό διάρκεια 10 λεπτών και 35 δευτερολέπτων, με επεξεργασία και ρεαλιστική αποτύπωση των κινδύνων που πραγματικά “κρύβονται” πίσω από τον “αθώο” διαδικτυακό κόσμο παρουσιάσε η ΔΗΕ.

Καθημερινές παραστάσεις, έφηβοι συνομιλούν με άλλους χρήστες του διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και “άγνωστοι” υποτίθεται συνομηλικοί τους. Ωστόσο όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σποτ της ΕΛΑΣ,” Ποτέ δεν ξέρεις ποιος κρύβεται πίσω από το προφίλ των χρηστών του διαδικτύου”.

Το έφηβο αγόρι, σε διαδικτυακή συνομιλία με “έφηβη” -όπως πιστεύει από την επικοινωνία που έχουν αναπτύξει- του ζητά να βγάλει τα ρούχα του στην κάμερα του υπολογιστή του. Στη συνέχεια τον ενημερώνει ότι όλη η επικοινωνία τους έχει καταγραφεί σε βίντεο και απαιτεί να τηνκαταβολή #€100 για να μην αποστείλει το υλικό στους φίλους του.
Μια έφηβη κοπέλα, ψυχολογικά φορτισμένη και στενοχωρημένη, δείχνει εμπιστοσύνη σε άγνωστο “νεαρό” ο οποίος της ζητά φωτογραφίες της για επαγγελματική φωτογράφιση. Με εκφράσεις θαυμασμού, της ζητά να του στείλει όλο και πιο τολμηρές φωτογραφίες της, με την νεαρή να αυτοφωτογραφίζεται με το σουτιέν και του στέλει την φωτογραφία. Οι απαιτήσει του “αγνωστου φίλου” τη θέλουν να φωτογραφίζεται γυμνή, προκειμένου οι φωτογραφίες της με τα εσώρουχα να μην κυκλοφορήσουν στο σχολείο της.

Η “αλήθεια” αποκαλύπτεται στη συνέχεια όταν στο βιντεοληπτικό υλικό διακρίνεται ο αποστολέας των μηνυμάτων. Ένα οργανωμένο “δίκτυο”  με στόχο το κέρδος και την εξαπάτηση. ΕΣΥ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ?..