Διατηρείται το ΑΤ Καλάμου και ενεργοποιείται ο θεσμός του τοπικού Αστυνόμου στο Καπανδρίτι

Σε αξιολόγηση της έκθεσης την οποία συνέταξε επιτροπή και παρουσίασε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο Δήμαρχος Ωρωπού, αποφασίστηκε η διατήρηση του ΑΤ Καλάμου και η ενεργοποίηση του τοπικού Αστυνόμου στο Καπανδρίτι

Με συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, σε συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε η διατήρηση του Τμήματος Ασφάλειας στον Κάλαμο και η ενεργοποίηση του θεσμού του τοπικού Αστυνόμου για το Καπανδρίτι. Ο Δήμος Ωρωπού, θα αναλάβει την υποχρέωση να στεγάσει τη νέα Αστυνομική Υπηρεσία σε ιδιόκτητο κτίριο καθώς και τα πάγια έξοδα (ρεύμα, νερό, συντήρηση κλπ).

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, μετά και από αυτή την εξέλιξη, δήλωση, «Αισθάνομαι την ανάγκη να αποδώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και στο Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου, για την αμέριστη στήριξη τους και την άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο του αιτήματός μας. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό όταν κρατικοί παράγοντες σε τόσο υψηλό επίπεδο αφουγκράζονται άμεσα την φωνή των τοπικών κοινωνιών και δίνουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα εν τη γενέσει τους».

Τα Αστυνομικά Τμήματα Καλάμου και Καπανδριτίου, είχαν καταργηθεί το 2017 και είχε συσταθεί πολυδύναμο στον Ωρωπό, με την εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή να έχει εκτοξευτεί ενώ ενισχύθηκε η ανασφάλεια, η απογοήτευση και η ταλαιπωρία των δημοτών. Από τη Δημοτική Αρχή η οποία ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019, η επαναλειτουργία του ΑΤ Καλάμου είχε τεθεί ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Σε παλαιότερη δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης είχε απευθυνθεί προς πάσα κατεύθυνση, «Με λύπη και με οργή πληροφορηθήκαμε πως μεθοδεύεται το κλείσιμο του Τμήματος Ασφαλείας του Καλάμου και η μεταφορά του στον Ωρωπό. Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Η είδηση πραγματικά γεννά τεράστια ερωτηματικά και δημιουργεί τεράστιες ανησυχίες για το που πάει πραγματικά η Ασφάλεια στην περιοχή μας.

Είναι ένα τεράστιο ολίσθημα που έρχεται να ολοκληρώσει το “έγκλημα” του 2017 με το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Καπανδριτίου και Καλάμου. Ο Δήμος Ωρωπού με τα 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις 9 Δημοτικές Ενότητες, τους δεκάδες διάσπαρτους και απομονωμένους οικισμούς έχει γίνει κατ’ επανάληψη “θύμα” παράνομων και παραβατικών συμπεριφορών. Αντί να ενισχύεται η αστυνομική προστασία οδεύουμε σε περαιτέρω μείωση της δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας. Οι δημότες του Δήμου μας αισθάνονται απροστάτευτοι και γίνονται εύκολη λεία του κάθε λογής κακοποιού. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της όποιας εξοικονόμησης πόρων ή όποιας άλλης σκοπιμότητας να υποβαθμίζεται ο τόπος μας. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε όποιον προετοιμάζει τέτοιου είδους κινήσεις πως θα μας βρει απέναντί του ενωμένους και αποφασισμένους. Ζητάμε επίσης την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Καπανδριτίου άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή και δεν κάνουμε σε αυτή μας την θέση ούτε βήμα πίσω».