Διάταξη Δημοσιοποίησης για τον 40άχρονο παιδόφιλο, Φίλιππο Λεβέντο. Κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προφυλακιστέο κρίθηκε ο 40άχρονος παιδόφιλος, ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω ενώ είχε επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του, ανήλικο αγόρι (01/03) . Μετα την απολογία του (04/03) κριθηκε προφυλακιστέος. Διάταξη Δημοσιοποίησης στα στοιχεία του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, με την άσκηση ποινικής Διωξης, σε βάρος του 40άχρονου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, εκδόθηκε εντολή δημοσιοποίησης των στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφιών του 40άχρονου.

04032015_leventos2Πρόκειται για τον Φίλιππο ΛΕΒΕΝΤΟ του Ιωάννη, και της Λαμπρινής, κατοίκου Κηπουπόλεως Περιστερίου Αττικής, σύμφωνα με τη διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Είχε προηγηθεί η επ αυτοφώρω σύλληψή του (01/03), από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 40άχρονος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές και πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail [email protected] και η εφαρμογή (application) για smartphones CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
imageΣύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του 13άχρονου τον οποίο ο 40άχρονος Φίλιππος Λεβεντος είχε επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του, είχε επικοινωνήσει μαζί του μέσω του συγκεκριμένου προφίλ στο fb και μέσω διαλόγων, προέκυψε διαδικτυακή συνομιλία με την οποία κανόνισα συνάντηση για ερωτική συνεύρεση (01/03-19.00). Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα, οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής του.

Εντολή διοικητικής έρευνας, διέταξε ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγωραίος, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λόγοι που από τον περαμένο Νοέμβριο, η δικογραφία της Υποδιεύθυνης Προστασίας Ανηλίκων, της Ασφάλειας Αττικής για βιασμό ανήλικης, με την ταυτοποίηση του δράστη στα στοιχεία του 40αχρονου Φιλιππου Λεβέντου, αν και είχε προσδιορισθεί από το Δεκέμβριο του 2014 παρέμενε ελεύθερος, ενώ εξακολουθούσε να δρα ανενόχλητος μέχρι την εκ νέου σύλληψή του (01/03) από τη Διεύθυνση Διώξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, η  δικογραφία διαβιβάστηκε από την Αστυνομική Υπηρεσία, προς την Εισαγγελία μέσω ταχυδρομείου. Σε συνδυασμό ότι η Αστυνομικές Υπηρεσίες και οι Δικαστικές Αρχές δεν βρίσκονται σε ηλεκτρονική διασύνδεση, η υπόθεση στα κομπιουτερ της Εισαγγελίας ήταν χαρακτηρισμένη ως «άγνωστου δράστη», από την αρχική δικογραφία, ωστόσο υπήρξε προσδιορισμός κατά την Αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο φάκελος.  Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας, εξαιτίας αυτής της «ασυναμίας» του συστήματος, καθυστερήσει σημαντικά η σύλληψη του κατηγορούμενου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Εισαγγελικός Λειτουργός, Ηλίας Ζαγοραίος αναφέρεται αναλυτικά τη διαδρομή της δικογραφίας ανάμεσα σε εισαγγελία και Αστυνομικές αρχές ενώ όπως διατυπώνεται, «ήδη διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές παραλείψεις υπαλλήλων της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών».