Οι “διαρρήκτες των χρηματοκιβωτίων” συνεχίζουν τη δράση τους – Εισβολή σε τρεις επιχειρήσεις

Τρεις νυχτερινές εφόδους σε επιχειρήσεις από τους «διαρρήκτες των χρηματοκιβωτίων» σε Βοιωτία και Αττική.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (06/02) στο εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής «Septona», στο Σχηματάρι. Αφού ακινητοποίησε τον 50χρονο φύλακα, του απέσπασαν το κινητό τηλέφωνο για να τον αποτρέψουν να ειδοποιήσει την Αστυνομία και ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε χρήματα και επιταγές.

Οι δράστες απέσπασαν τα χρηματοκιβώτια με άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Οι “διαρρήκτες των χρηματοκιβωτίων”- πέντε κουκουλοφόροι – προσέγγισαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ”- παραγωγής μπισκότων- και με την απειλή βαρύ οπλισμού, ακινητοποίησαν δυο υπάλληλους και τους απέσπασαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, ενώ διέφυγαν με κλεμμένο IX.

Μια ωρα σχεδόν αργοτερα, (08/02-04.20) οργανωμένη ομάδα επτά δραστών στα εισέβαλε στα γραφεία του εργοστασίου “Μύλοι Ασωπού” στο 52ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στην οποία δεν υπήρχε φύλακας, εισέβαλαν στο εσωτερικό της επιχείρησης, απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με BMW x5- τύπου SUV – όχημα το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Φιλαδέλφειας και εντοπίσθηκε μία ώρα αργότερα (08/02-05.30). Οι δράστες είχαν προκαλέσει εμπρησμό στο όχημα και το εγκατέλειψαν, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οι τρεις επιθέσεις στα όρια Αττικής και Βοιωτίας- στην περιοχή του Σχηματαρίου και Οινοφύτων- εντοπίζονται στην ίδια ακτίνα και αποδίδονται από τα χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους, στούτε “διαρρήκτες των χρηματοκιβωτίων ” την ομάδα των Γεωργιανών κακοποιών, οι οποίοι με βαρυ οπλισμό εισβάλλουν είναι επιχειρήσεις πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και αποσπούν τα χρηματοκιβώτια ενώ προκαλούν εμπρησμό στα οχήματα διαφυγής στα οποία προηγουμένως έχουν προκαλέσει εμπρησμό.