Διαρρήκτες εισέβαλαν στο διαμέρισμα της Καίτης Νταλί, τη χτύπησαν και της αφαίρεσαν οικονομίες €500.000

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών όταν εισέβαλαν στο διαμέρισμά της και τη λήστεψαν,  περιέγραψε η λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Ντάλη

«Με σάπισαν στο ξύλο, μου έσπασαν δύο πλευρά, είμαι με μώλωπες στο κεφάλι και μου πήραν τα χρήματα μιας ολόκληρης ζωής, σχεδόν €500.000. Πλέον δεν έχω ούτε ένα ευρώ για να ζήσω»! περιγράφει στο Νίκο Νικόλιζα, για την “Espressο”, τον εφιάλτη που βίωσε από τους διαρρήκτες που εισέβαλαν στο διαμέρισμά της, η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Ντάλη.

«Ήταν 19 Απριλίου, βράδυ. Εγώ κοιμόμουν στο δωμάτιο. Υπάρχει ένα παράθυρο που περνούν οι σωλήνες του φυσικού αερίου και δεν υπήρχαν σε αυτό το σημείο σίδερα ασφαλείας. Πάτησαν πάνω στους σωλήνες, έφτασαν στον πέμπτο όροφο και από εκεί μπήκαν στο σπίτι μου», περιγράφει στην “Espresso” η σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχοντας ωστόσο διαγράψει σημαντική πορεία στο ελληνικό πεντάγραμμο.

«Το τεράστιο πλήγμα για μένα ήταν ότι πέρσι, με το πρώτο κύμα του κορονοϊού, είχα πάρει όλα μου τα χρήματα από την τράπεζα, τα οποία είχα σε θυρίδα, και τα μετέφερα στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού μου. Επειδή έχω προβλήματα υγείας, δεν μπορούσα να πηγαίνω στην τράπεζα, ώστε να βγάζω χρήματα για τα καθημερινά μου έξοδα» αναφέρει, η Καίτη Ντάλη.
«Υπήρχε κάποια που γνώριζε και είχα τσακωθεί μαζί της, γιατί ήθελε να τη βάλω συνδιαχειρίστρια των χρημάτων μου, με την προϋπόθεση να με περιποιείται. Εγώ δεν δέχτηκα. Όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι μου οι διαρρήκτες, μου έριξαν σπρέι την ώρα που κοιμόμουν! Έψαξαν όλο το σπίτι και, όταν δεν μπόρεσαν να βρουν το χρηματοκιβώτιο, με ξύπνησαν και άρχισαν να μου ζητούν επίμονα να τους αποκαλύψω πού είχα τα λεφτά και τα κοσμήματα», περιγράφει η ίδια.

«Τους είπα: “Σας παρακαλώ, μη μου κάνετε κακό. Έχω την καρδιά μου, έχω πολλά προβλήματα υγείας. Θα σας τα δώσω όλα”. Και εκείνοι, χωρίς κανέναν δισταγμό, με έπιασαν από τα μαλλιά και, σέρνοντας, με πήγαν στο χρηματοκιβώτιο, αφού πρώτα με σάπισαν στο ξύλο. Μου έσπασαν δύο πλευρά, μου έδωσαν μπουνιές στο μάτι και στα χείλη, για να μη φωνάξω. Το χειρότερο είναι ότι έχει πλέον πειραχτεί η σπλήνα σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα φαίνονται όλα τα χτυπήματα που έχω», περιγράφει με λυγμούς από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Στω συνέχεια μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν θλάσεις και μώλωπες, ενώ κλήθηκε η Αστυνομία για να καταγράψει τη ληστεία. «Όταν ήρθε η Αστυνομία, δεν πολυκαταλάβαινα όσα μου είχαν συμβεί και δεν ήξερα τι έλεγα, δεν θυμόμουν ότι είχαν ανοίξει το χρηματοκιβώτιό μου. Είμαι σε άθλια κατάσταση» τονίζει. Το συνταρακτικό όμως είναι πως οι κακοποιοί επέστρεψαν λίγα 24ωρα αργότερα και της άρπαξαν πολύτιμα αντικείμενα, το αρχείο της καθώς και τιμαλφή.

«Δεν μπορώ να το κρύψω: δεν έχω χρήματα ούτε για να ζήσω. Ούτε ένα ευρώ. Ούτε για το ρεύμα ούτε για το νερό. Έκανα όλες αυτές τις οικονομίες όλα αυτά τα χρόνια για να ζω αξιοπρεπώς. Ποτέ δεν έχω ζητήσει βοήθεια από κανέναν. Και τώρα, σε αυτή την ηλικία, βρέθηκα να ζητάω από τον κόσμο να με βοηθήσει. Δεν έχω κανέναν στον κόσμο να με βοηθήσει. Είμαι εντελώς ξεκρέμαστη. Κάνω έκκληση: όποιος φίλος θέλει να με βοηθήσει ας το κάνει», αναφέρει συγκλονισμένη η σπουδαία τραγουδίστρια.

Η Καίτη Ντάλη αποφάσισε το 2012 να αποσυρθεί. Για πολλούς συνθέτες η Καίτη Ντάλη υπήρξε μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες των μεγάλων ζεϊμπέκικων της δεκαετίας του ’70.

_______________________

* Νίκος Νικόλιζας, espressonews.gr