ΔΕΘ: Ενισχυτική απο Αθήνα, με ΜΑΤ και ΔΙΑΣ- Ανησυχία για αιφνισιαστικές ενέργειες

Ενόψει της ΔΕΘ με τις παραγωγικές ομάδες και φορείς να έχουν εκφράσει πρόθεση να δώσουν “παρων” διαδοχικες συσκεψεις στην ΕΛΑΣ για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό .

wp-1461478506575.jpg

Ένστολο ποσωπικό από την Αθηνα- διμοιρίες ΜΑΤ και πληρώματα της ΔΙΑΣ – περιλαμβάνονται στον επχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των προγραμματισμένων εκδηλώσεων ενόψει της ΔΕΘ
Στον αριθμό των περίπου 3.000 – 4.000 Αστυνομικών- στην διπλάσια επιχειρησιακή διάθεση των τελευταίων τριων ετων- το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr- οπως αποφασίστηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο θα ενισχύσει τις τοπικές Αστυνομικές Δυνάμεις το τριήμερο από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί στο περιθώριο των εγκαινίων της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και να εξελιχθούν απρόσκοπτα οι προγραμματισμενες εκδηλώσεις. Διαδοχικές συσκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εως την Τετάρτη (07/09) οποτε σταδιακά οι ενισχυτικές θα μεταβουν στη Θεσσαλονίκη με πλήρη ανάπτυξη μέτρων κατά την έναρξη του τριημέρου. Από την έδρα της Υπηρεσίας εχουν λαβει φύλα πορείας το προσωπικό 20 διμοιριων της ΔΥΑΤ και περίπου 50 Αστυνομικοί μελη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Επισημαινεται οτι οι διμοιρίες των ΜΑΤ που διατέθηκαν περισυ, εχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Ως σοβαρο ενδεχομενο οργανωμενες ομαδες ατομων τα οποία αυτοπροσδιοριζονται στον αντεξουσιαστικο χώρο, με “αφορμή” τις ενέργειες εκκένωσης κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στα οποια ειχαν μεταστεγασει λαθρομετανάστες, εχει ληφθεί υπόψιν στις επιχειρησιακές συσκεψεις. Εκκλησιες και κτηρια εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος εχουν τεθεί και τα μέτρα θα ενισχυθούν σε επιτήρηση, προς αποφυγή Βανδαλισμών και καταδρομικων δράσεων ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στον επιχειρησιακο σχεδιασμο περιλαμβάνονται και τα δυο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία με τον εξοπλισμό που διαθέτουν πρόκειται να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Την Παρασκευή  (09/09-18.00) εχουν προγραμματισει Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου (πλατεία Δικαστηρίων) στη Θεσσαλονίκη οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι στα Σώματα Ασφαλείας. Το συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (10/09- 18.00) με προσυγκεντρωση στο άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου.