Προσημειωμένα χρήματα τη απαγωγής Παναγόπουλου, στο “ταμείο” της Greek Mafia των φυλακών.

Λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου εντοπίσθηκαν στο “ταμείο” της Greek Mafia των φυλακών, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Περίπου 210.000 ευρώ, προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τα 30.000.000 ευρώ, λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, εντόπισαν Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής στην κατοχή της πρώην συζύγου του Παναγιώτη Βλαστού.
Από την ημερομηνία καταβολής των λύτρων και την απελευθέρωσή του εφοπλιστή, στις 25 Ιανουαρίου 2009, οι Αρχές είχαν εντοπίσει σε συναλλαγές, περίπου 1.500 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή. Κατά την έρευνα για τη Greek Mafia των φυλακών, οι Αρχές προσδιόρισαν την πρώην σύζυγο του βαρυποινίτη Αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε μέσα από τις φυλακές. Στην κατοχή της 44χρονης Ιωάννας Χήρα εντοπίσθηκε, μέρος των λύτρων της απαγωγής. Από την αντιπαραβολή των αριθμών κυκλοφορίας των χαρτονομισμάτων, τα οποια είχαν δοθεί ως λύτρα  προέκυψε ότι σε χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, τα  332.100 ευρώ, ήταν χρήματα τα οποία προέρχονται από την απαγωγή του εφοπλιστή.
Με την ομολογία της «Λίτσας», για χρήματα τα οποία πέρασαν από το “ταμείο” της Greek Mafia, το οποίο κρατούσε στο σπίτι της, ανέφερε ότι περίπου 2.000.000 ευρώ τα έχει «ενταφιάσει» στα πλακάκια του σπιτιού της στη Μεταμόρφωση. Από την πρώτη στιγμή οι εκτιμήσεις ότι πρόκειται για χρήματα τα οποία προέρχονται από την απαγωγή Παναγόπουλου, επιβεβαιώθηκαν με την αντιπαραβολή των αριθμών κυκλοφορίας των χαρτονομισμάτων.
Κατά την αυτοπρόσωπη παρουσία του ο Παναγιώτης Βλαστός, ενώπιον των Δικαστικών λειτουργών, την περασμένη εβδομάδα, παραδέχθηκε οτι η «Λίτσα» του είχε “καταχραστεί” 1,5 εκατομμύριο ευρώ, και ισχυρίστηκε ότι χρήματα τα είχε “συγκεντρώσει” για την εξαγορά αλυσίδας.. φούρνων. Σύμφωνα με τη δικογραφία ωστόσο, με τα χρήματα θα αγόραζε πλοίο, ενδεχομένως για τη διακίνηση ναρκωτικών, τσιγάρων ή λαθρομεταναστών.
Η «Λίτσα» είχε υποστηρίξει ότι τα τελευταία δύο χρόνια-ποσα τα οποια καταγράφονται αναλυτικά σε ατζέντες από το 2012 έως το 2014- είχε δώσει 1.650.000 ευρώ- η ίδια διατύπωσε την ετκίμηση, ότι τα χρήματα προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου- στην προφυλακισμένη 35χρονη δικηγόρο. Κατά την καταμέτρηση ωστόσο 1.5εκτ ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε στη δικηγόρο, “έλειπαν” 250.000 ευρώ, τα οποία η «Λίτσα» είχε υποστηρίξει ότι πιθανόν πέταξε με τα «μπάζα» κατά τη διάρκεια εργασιών στο σπίτι της. Αυτή η «απώλεια» των χρημάτων αποτέλεσε την αφορμή σύναψης “συμβολαίων θανάτου” σε βάρος της και απόπειρας ανατίναξης του σπιτιού της παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Κατά τις έρευνες που διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, πιστοποιείται και η συμμετοχή υψηλόβαθμου στελέχους υποκαταστήματος Τράπεζας στις δραστηριότητες της Greek Mafia. Το άτομο αυτό, εξετάζεται αν οι δοσοληψίες του αφορούσαν το “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” ή παροχή πληροφοριών για υποψήφιους στόχους της εγκληματικής οργάνωσης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport