«Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Εφόσον ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτήν την εξαγγελία, τοποθέτηση των μικροκαμερών σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις»

Προς υλοποίηση το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τη χρήση μικροκαμερών στις στολές των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, επισημαίνει ότι, «πρόκειται να μειώσει τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, να αλλάξει τη συμπεριφορά του πολίτη απέναντι στον αστυνομικό και να σταματήσει τη στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ».

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Τσαϊρίδης στο GRTimes, γίνεται πράξη το αίτημα που κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (19/12 2019) με αφορμή την «πρωτοφανή στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ», που ακολούθησε των γεγονότων της 17 Νοέμβρη και της 6ης Δεκεμβρίου. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, την τοποθέτηση καμερών στις στολές όλων των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο λόγος για τον οποίο είχαμε προβεί σε αυτήν την πρόταση, είναι διότι μετά από έρευνα που έγινε στο εξωτερικό και αφορούσε τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας στων οποίων τις στολές είχαν τοποθετηθεί κάμερες, αποδείχθηκε ότι τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας μειώθηκαν αισθητά, ενώ ταυτόχρονα κάμφθηκε η επιθετική συμπεριφορά πολιτών απέναντι σε αστυνομικούς. Η τοποθέτηση καμερών και η συνεπακόλουθη ύπαρξη πλήρους οπτικοακουστικού υλικού το οποίο θα αποτυπώνει το σύνολο των γεγονότων και όχι αποσπασματικά συμβάντα, θα δώσει ένα τέλος στην στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ», αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι η μόνη εργασιακή ομάδα η οποία ζητά να ελέγχεται. «Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε πραγματικά τίποτα να φοβηθούμε. Εφόσον ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτήν την εξαγγελία, τον καλούμε να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να γίνει άμεσα η προμήθεια και η τοποθέτηση των μικροκαμερών σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις», καταλήγει.