«Δεν έχω σχέση με τη συμμορία των Ι.Χ.»

Από το γραφείο του Ανακριτή πίσω στο… παρκέ για τον μπασκετμπολίστα, μετά την απολογία του σχετικά με την υπόθεση της σπείρας με τα κλεμμένα αυτοκίνητα για την οποία κατηγορείται

«Τέλος καλό, όλα καλά. Ξαναπάμε για προπόνηση!» είπε στην «Espresso» ο παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Αιγάλεω -και πρώτος σκόρερ της- βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, μετά την απολογία του σχετικά με την υπόθεση της σπείρας με τα κλεμμένα αυτοκίνητα για την οποία κατηγορείται.

Απολογήθηκε

Ο 32χρονος καλαθοσφαιριστής, ο οποίος έχει περάσει από μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της περιφέρειας, απολογήθηκε το μεσημέρι ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή για την κατηγορία της συμμετοχής σε σπείρα, η οποία έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, παραποιούσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τα μεταπωλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες. Ο επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το… γήπεδο, αφού -όπως ο ίδιος δήλωσε- δεν θα αφήσει πίσω τις προπονήσεις!

Εξερχόμενος από το κτίριο 9 της Ευελπίδων εμφανίστηκε ικανοποιημένος και μίλησε στην «Espresso». «Έχω δύο πολυτελή αυτοκίνητα που τα πήρα σε τιμή ευκαιρίας» είπε και όπως εξήγησε: «Πήγα το ένα στο φανοποιείο για να επισκευάσω τον προφυλακτήρα, αγνοώντας ότι είναι κλεμμένο και ξαφνικά βρέθηκα μπλεγμένος. Πέρασα εφτά εφιαλτικές μέρες στα κρατητήρια, όμως αυτά τελείωσαν. Ξαναπάμε για προπόνηση». Ο ίδιος απάντησε μάλιστα και όσον αφορά παλιότερη υπόθεση με ληστείες σε βάρος ομοφυλοφίλων, τους οποίους είχε κατηγορηθεί ότι εντόπιζε μέσα από ιστοσελίδα γνωριμιών. «Και γι’ αυτή την υπόθεση απολογήθηκα και αφέθηκα ελεύθερος…» σημείωσε, καταλήγοντας πως κατηγορείται άδικα.

Για τη δικογραφία που αφορά τη σπείρα με τα κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα στον ανακριτή απολογήθηκαν χθες ακόμη δύο άτομα, τα οποία επίσης αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για έναν 44χρονο, στο φανοποιείο του οποίου -σύμφωνα με την Αστυνομία- βρέθηκαν δύο κλεμμένα οχήματα και έναν 49χρονο ταξιτζή, ο οποίος κατηγορείται ότι εντόπιζε πολυτελή αυτοκίνητα και ενημέρωνε τα μέλη της σπείρας.

Ως μηχανικός

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι λειτούργησε μόνο με την επαγγελματική ιδιότητα του μηχανικού που εκτελεί επισκευές. «Πρόκειται καθαρά για υπόθεση που βασίζεται σε φανταστικό σενάριο και αποδείχτηκε “φούσκα”, η οποία ξεφούσκωσε στο ανακριτικό γραφείο και το γραφείο του εισαγγελέα» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων.