ΕΦΕΤΕΙΟ: Διαβιβάστηκε το πόρισμα του Εισαγγελέα Ι.Ντογιάκου για τη ΧΑ

Παραπέμπονται στο σύνολο της η κοινοβουλευτικη ομαδα και οι 18 Βουλευτές της Χρυσής Αυγής-μεταξύ των οποίων και οι προφυλακισμένοι-, καθως και ο ανεξάρτητος εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλαντης Αλεξόπουλος, μεταξύ μελών στελεχών υποστηρικτών του κόμματος, σε δικη με το σκεπτικο οτι “γνωριζαν για παράνομες ποινικές δράσεις” με τον Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, να υιοθετεί πληρως το σκεπτικο ” της εγκληματικης οργανωσης”.

image

Κακουργηματική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης εναντίον των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής πρότεινε ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Βουλευτές απαξιώνουν το κοινοβούλιο

Οι βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις εκλογές του έτους 2012, υπό τη σημαία του πολιτικού κόμματος “λαϊκός σύνδεσμος – χρυσή αυγή”, συνειδητά επιδιώκουν να απαξιώσουν το κοινοβούλιο τους θεσμούς και τις αρχές του κράτους. Ουδείς εξ αυτών αντέδρασε έστω και στοιχειωδώς στην τέλεση έστω και ενός από τα τόσα σοβαρά εγκλήματα, που τελέστηκαν κατά παντώς αντιφρονούντα ή στοχοποιημένου ατόμου.
“Επιβολή πολιτικής”
Σκοπός της όλης παράνομης δραστηριότητας της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, ήταν η με κάθε τρόπο ακόμα και με τη χρήση βίας επιβολή σε τρίτους των πολιτικών θέσεων απόψεων και θεωρειών των ηγετικών στελεχών της, καθώς και η “τιμωρία” στοχοποιημένων ατόμων με διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές επιλογές και αντιλήψεις.
Ο Ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, στο πόρισμα του, 700σελίδων, παραπέμπει σε δικη 70 από τους 85 εμπλεκόμενους στη δικογραφία ενώ απαλασσει 15άτομα, για τα οποια αναφέρει χαρακτηριστικά, “ενεπλάκησαν τυχαία”.
Στρατιωτικη δομή
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργάνωσης είναι η στρατωιτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρων, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα νεότερα ηλικιακά μέλη.
Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Εφέτη, η ιεραρχία της “εγκληματικής οργάνωσης, οπως προσδιοριζεται στο πορισμα του “Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασσιδιάρης, Ηλιας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής” .


Βουλευτές επικεφαλής ταγμάτων

Βουλευτές του κόμματος υπό την κάλυψη της βουλευτικής τους ασυλίας έθεταν εαυτούς επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου σε βίαιες δράσεις και παράνομες ενέργειες. Βουλευτές του κόμματος εμφανίζονταν στα δικαστήρια και στα αστυνομικά τμήματα για να βοηθήσουν τους συλληφθέντες δράστες αξιόποινων πράξεων.
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής όπως αναγράφεται στο πόρισμα του Ανωτάτου Δικαστικόυ Λειτουργού αποδίδεται- Αρχηγός- είναι ο Ανώτατος -μόνος και αδιαμφισβήτητος- Ηγέτης και έχει πλήρεις, απόλυτες και καθολικές εξουσίες. Διακηρύσσει , με κάθε τρόπο , την απαξίωση του πολιτεύματος της χώρας , των θεσμών της αλλά και της βουλευτικής ιδιότητας , την οποία χρησιμοποιεί ως το μέσο , το σύγχρονο « όπλο» , « Δούρειο Ίππο » για την κατάργηση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και την «Εθνική πολιτική μεταβολή » , η οποία είναι και ο πρώτιστος στόχος της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητα από όσα, αυτοαναιρούμενος, υποστηρίζει.
Για τον Ηλια Κασσιδιαρη, η προταση Εισαγγελεα, αναφέρει, “εντάχθηκε στην οργάνωση από νεαρή ηλικία και εξελίχθηκε ταχέως στην εσωτερική ιεραρχία της, καταλαμβάνοντας τη θέση του « Α Υπαρχηγού ». Επελέγη ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου , το οποίο συγκροτείται από τους πλέον έμπιστους του Αρχηγού. Ο Αρχηγός τον όρισε υπεύθυνο ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών του κόμματος. Ολοι οι υπόλοιποι , ακόμη και ηγετικά στελέχη του κόμματος , αναφέρονταν σε αυτόν. Συνέβαλε ουσιαστικά στην κατήχηση και εμπέδωση των σκοπών της οργάνωσης , αποσκοπώντας στη χειραγώγηση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού μελών , υποτασσόμενοι στις εντολές για « μάχη » με στόχο την εξόντωση του «εχθρού»”.
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, παραπέμπει επίσης, τους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής,το ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιακο, Ηλία Κασσιδιαρη, Νίκο Μιχο, Γιάννη Λαγο και “για οπλοκατοχη με σκοπο τον εφοδιασμο της εγκληματικής οργάνωσης, και διακεκριμενη οπλοκατοχη”. Για τον Χρήστο Παππά, μετατρέπει σε πλημμέλημα την “κατοχή αρχείου” από κακούργημα όπως αρχικά είχε αποδοθεί η κατηγορία. Στην πρότασή του ο Ι.Ντογιάκος, αναφέρεται στον Χρήστο Παππά, ως “εκ των παλαιοτέρων μελών της οργάνωσης και στενός συνεργάτης επί μακρά σειρά ετών του Ν. Μιχαλολιάκου. Ως ένας από τους βασικότερους εκφραστές της ιδεολογίας του κόμματος εκτελούσε καθήκοντα καθοδηγητή των μελών της οργάνωσης, παροτρύνοντας τα να ενεργήσουν ως « μαχητές » σε ένα διαρκή πόλεμο εναντίον ενός « φανταστικού » εχθρού.Με τον τρόπο αυτό χειραγωγούσε και καθιστούσε νέα κυρίως άτομα ( « τα παιδιά με τα μαύρα » ) άβουλα και φανατισμένα όντα , χωρίς ηθικό ή άλλο ενδοιασμό ή φραγμό , έτοιμα να προβούν σε οποιαδήποτε έκνομη δραστηριότητα , υποδυόμενα τους « αρχαίους Έλληνες πολεμιστές »”.

Τάγματα εφόδου

Η στελέχωση των επικαλούμενων “ταγμάτων εφόδου” γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Λειτουργία οργάνωσης
Κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από “κλειστό” πενταμελές όργανο με επικεφαλής τον πυρηνάρχη. Ολες οι δράσεις των τοπικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχεδιασμό στρατηγικής λήψης και εκτέλεσης των αποφάσεων από την ηγεσία του κινήματος. Η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία μέχρι την τελική υλοποίησή της.

Στην πρότασή του ο Εισαγγελικός Λειτουργός υπογραμμίζει ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτούργησε υπό τον μανδύα κόμματος. Αναφερεται χαρακτηριστικά “στη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης το 2008 με ένταξη πριν και μετά, με το 2012 με πολιτικό μανδύα κατέρχεται με καταστατικό που καταθέτει συμμετέχοντας στις εκλογές”. “Κάθε πολιτικό κόμμα ασφαλώς και μπορεί να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, όταν, με την κάλυψη του πολιτικού μανδύα, χρησιμοποιεί κομματικούς μηχανισμούς και επιτελεία για εγκληματικές ενέργειες. Από το 2008 και μετά καταγράφονται εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής. Ευλόγως μπορεί να υποστηριχθεί ότι από το 2008 εκδηλώνεται έντονα η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όμως τυπικά λαμβάνει το 2012 το χαρακτήρα κόμματος”.


Επιβολή ιδεολογίας

Από το έτος 2008 και μετά καταγράφονται εγκληματικές πράξεις από τις οποίες αναδύονται τα πρώτα στοιχεία ότι δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά αλλά οι δράστες είχαν κοινά χαρακτηριστικά, επεδίωκαν κοινό σκοπό και δρούσαν υπό την κάλυψη της τότε απλής οργάνωσης “χρυσή αυγή”. Για την επιβολή της ιδεολογίας της με τρόπους και μεθόδους που η ηγεσία της συνειδητά είχε επιλέξει.
Στο πόρισμα του προς την Ολομέλεια, ο Ι.Ντογιάκος, ” απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία το θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα” ενώ αναφέρει ότι οι επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .

“Να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές”

Τα άτομα αυτά χωρίς καμιά απολύτως περίσκεψη, κριτική ή στοιχειώδη έστω σκέψη και ασφαλώς χωρίς καμία απολύτως αντίρρηση πειθήνια και άβουλα όργανα των κομματικών επιταγών, των ηγετικων στελεχών έσπευδαν για την εκτέλεση των πάσης φύσεως εντολών, έναντι οποιουδήποτε κόστους και τιμήματος, έτοιμα και πρόθυμα να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές υποδυόμενοι τους “στρατιώτες” σε μια φανταστική μάχη.
Στο πόρισμα αποδίδει στο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ηθικη αυτουργία στη φυσική αυτουργία απ τον κατ ομολογίαν δράστη Γ.Ρουπακιά, για το θανάσιμο τραυματισμό του Π.Φύσσα, “τον είχε στοχοποιήσει με πρόθεση να τον σκοτώσει” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα για τη δράση του Γ.Ρουπακιά, απερχόμενος πέντε μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στην ογκοδεστατη δικογραφία.
Απόπειρα συγκάλυψης
Στην αρχή έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί οτι ο Γεώργιος Ρουπακιάς ήταν άτομο το οποίο ουδεμία σχέση είχε με το κόμμα. Οταν όμως αποκαλύφθηκε ότι είχε σχέση και μάλιστα στενή αποδοκιμάστηκε μεν από το επίσημο κόμμα, αλλά κατά τη γνώμη μας εντελώς προσχηματικά, υπό το βάρος των επερχόμενων από τότε και μετά καταιγιστικών δικαστικών εξελίξεων.

Μέχρι στιγμής, προφυλακισμένοι βρίσκονται συνολικά 26 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport