“Δε θα καταργήσετε ΥΑΤ, ΥΜΕΤ,ΟΠΚΕ, όπως λέγατε προεκλογικά, αλλά θα τους ξεφτιλίζετε κάθε μέρα”

Με την οπτική πολίτη που κατέβηκε στην πλατεία Συντάγματος…

“3Λαλουν_και_2χορεύουν.
Όλα καλά, περάσαμε σε άλλη διάσταση κύριες μου. Αφήστε πλέον την αστυνομία να κάνει την δουλειά της και κάντε μια βόλτα στην Ερμού για ψώνια, έχει εκπτώσεις .
Σήμερα η ΕΛ.ΑΣ έκανε το μαγικό …. αμέτρητοι έλεγχοι σε πολιτες που απλά πήγαιναν στην πλατεία συντάγματος, μιλάμε για απλούς πολίτες με καθημερινά ρούχα, χωρίς κανένα διακριτικό. Τους σταμάτησαν τους έκοψαν καλά, έκαναν έλεγχο στα προσωπικά τους είδη (τσάντες, σακίδια,κτλ) Οι εντολές του κέντρου ήταν σαφείς “Έλεγχο σε όσους φέρουν τσάντες ή άλλα χαρακτηριστικά, προσαγωγές για ταυτοποίηση (σπάσιμο του τσαμπουκά και χάσιμο ώρας την στιγμή που είχαν δελτία ταυτότητας)”
Την ίδια στιγμή ενημερώνουν το κέντρο για μια Μότο πορεία με 15-20 μηχανές που ξεκινάει από τον το ΦΙΞ, με άτομα του “γνωστού χώρου”. Η εντολή είναι σαφής, παρακολουθήστε από απόσταση και ενημερώστε μας. Ταυτόχρονα ενημερώνουν το κέντρο για άτομα του “γνωστού χώρου” που εξέρχονται από τα στενά του Εξαρχισταν και κινούνται ανοδικά στην Ακαδημίας με μαύρα ρούχα, κράνη, καδρόνια και λοιπά “υλικα”.
Η εντολή είναι πάλι ξεκάθαρη, “Διακριτικά από απόσταση, καμία πρόκληση, παρακολουθείται και μα κρατάτε ενήμερους”.
Και το καλύτερο…. έγιναν αρκετές προσαγωγές στην ΓΑΔΑ, μεταφέρθηκαν για την ταυτοποίηση στου πάνω ορόφους, δεν τους επέτρεψαν καμία επικοινωνία, δεν επέτρεψαν σε δικηγόρους που προσήλθαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, και τους κράτησαν μέχρι τα μεσάνυχτα. Ως εκ θαύματος και με καμία απάντηση στο ερώτημα γιατί μας φέρατε εδώ ….. τους αμολάνε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας…. Πριν καλά καλά κάνουν 50 μέτρα, μια ομάδα αστυνομικών τους σταματάει και τις οδηγεί εκ νέου στην ΓΑΔΑ. Πάλι χωρίς καμία αιτιολογήση (ήδη είχαν εξακριβωθεί τα στοιχεία τους) Ακόμα (01:15) παραμένουν στην ΓΑΔΑ….
Θεωρώ περιττό να σας πω πως οι προσαχθέντες δεν είναι “του γνωστού χώρου» αλλά από την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους καθώς προσέρχονταν στην συγκέντρωση …
Ποιος πάλι φταίει? Θα διατάξετε καμία ΕΔΕ? ή θα αφήσετε την αστυνομία να εκτελεί το λειτούργημα της χωρίς να δίνετε εντολες που την γελοιοποιούν στα μάτια των πολιτών. Δεν θα καταργήσετε τα ΥΑΤ, Υ.ΜΕ.Τ,ΟΠΚΕ, όπως λέγατε προεκλογικά, αλλά θα τους ξεφτιλίζετε κάθε μέρα.”

_______

* Άποψη Γ.Β