Δασκαλειο, Κερατέα: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση- Καταγγελία για ρίψη φωτοβολίδας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Δασκαλειο Κερατεας καξ έθεσε σε κινητοποίηση επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης

(20/08-10.30) Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, στο δεύτερο λιμανάκι, σύμφωνα με τη ενημερωση της Πυροσβεστικής,  στην περιοχή Δασκαλειό της Δ.Ε. Κερατέας Λαυρωτικής .

(20/08-05.50) Σε επικαιροποίηση η Τροχαία προχώρησε σε επέκταση της διακοπής κυκλοφορίας επί της επαρχιακής οδού Κερατεας Κακιάς Θάλασσας έως τον κόμβο Δασκαλειού και την πάροδο της Ολύμπου καξ Δασκαλειού.

(20/08-03.20) Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας επί της Λεωφόρου Λαυρίου και Άνω Δασκαλειού καθώς και στην επαρχιακή οδό Κερατεας Κακιάς Θάλασσας έως την πάροδο Μακεδονίας.

Άμεση η κινητοποίηση της αστυνομίας καθώς στον οικισμό οι περισσότερες οικίες είναι εξοχικές και αυτή την περίοδο είναι κατοικήσιμες, πληρώματα με ηχητικά μέσα προχώρησαν σε ενημέρωση των ενοίκων, λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Ο φύλακας παραλιακής επιχείρησης, ήταν και αυτός που ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική, καταγγέλει ότι πριν την εκδήλωση της φωτιάς εχει καταγράψει φωτοβολιδα να φεύγει προς το βουνό και στη συνέχεια φούντωσε η πυρκαγιά. Λόγω ανέμων στην περιοχή εντοπίζονται εστίες φωτιές από αναζωπύρωση.

Σε χαμηλή βλάστηση, στο δεύτερο λιμανάκι, σύμφωνα με τη ενημερωση της Πυροσβεστικής,  στην περιοχή Δασκαλειό της Δ.Ε. Κερατέας Λαυρωτικής εκδηλώθηκε πυρκαγιά (20/08-03.30). Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο εργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.