Δάφνη: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης ξυλοδαρμού του Καθηγητή των ΤΕΦΑΑ, Νίκου Πατσαντάρα

Ταυτοποιήθηκε και παραπέμφθηκε σε δικη ο δράστης της βίαιης επίθεσης και ξυλοδαρμού στον καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Νίκο Πατσαντάρα, στο χώρο της Σχολής

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 25χρονο ο οποίος εντοπίσθηκε ενώ σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες ωστόσο δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Προανάκριση διενήργησαν οι Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας και Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Με επιστολή του προς τα μέλη ΔΕΠ του ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ ο καθηγητή Αθλητικής Κοινωνιολογίας των ΤΕΦΑΑ Νίκος Πατσαντάρας, ευχαριστησε και ενημέρωσε ότι ο δράστης που του κατάφερε σοβαρότατα τραύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνελήφθη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του Ι Πανεπιστημιακός, «Αγαπητοί Συνάδελφοι, -ισες, αγαπητοί Φοιτητές και αγαπητές Φοιτήτριες καλημέρα.

Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο δράστης της εγκληματικής επίθεσης εναντίον μου εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη! Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα των συντονισμένων θεσμικών ενεργειών του Υπουργείου Παιδείας (προσωπικά του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου), του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας/Γενική Διεύθυνση Αττικής Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ), της πρυτανείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (δια του πρύτανη Καθηγητή κ. Αθανάσιου Δημόπουλου) και της Κοσμητείας της ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ (δια του κοσμήτορα Καθηγητή κ. Νίκου Γελαδά).

Θέλω να εκφράσω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου προς όλους!

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Παιδείας και Καθηγητή κ. Άγγελο Συρίγο ο οποίος από την πρώτη στιγμή, ως Άνθρωπος και ως ‘Θεσμικός Ρόλος’, στάθηκε δίπλα μου και με τις θεσμικές του ενέργειες συνετέλεσε καταλυτικά για την διαλεύκανση αυτής της ακατανόητης εγκληματικής ενέργειας εναντίον μου!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Με εκτίμηση

Νίκος Πατσαντάρας
Καθηγητής Αθλητικής Κοινωνιολογίας»