Δάφνη, Ευβοίας: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο- Στις φλόγες δίνουν μάχη κατάσβεσης οι Πυροσβέστες

Στο πύρινο μέτωπο στη Δάφνη της Εύβοιας, επιχειρούν οριοθέτηση και διάνοιξη με αντιπυρικές, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν μεταβεί από την ευρύτερη περιοχή της Στερεάς

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια με τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο στη Δάφνη Μαντουδίου, κοντά στο χωριό Ροβιές με τις φλόγες να έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό.

Τα ξημερώματα (05/08) εκκενώθηκαν στη Β. Εύβοια οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα στο μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και το χωριό Κουρκουλοί.

Στα μέτωπα στη Bόρεια Εύβοια επιχειρούν 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα. Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει και ο Στρατός και το Λιμενικό Σώμα. Από τα μεσάνυχτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από πληρώματα τα οποία μετακινήθηκαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης. Με το πρώτο το φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.

Ο αντιδήμαρχος του Μαντουδίου, Αργύρης Λιάσκος, υποστήριξε σε δηλώσει του, πως το πύρινο μέτωπο θα απειλήσει και την Ιστιαία. Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που έλαβε η πυρκαγιά, ενώ ανέφερε ότι 30 τα σπίτια που έχουν καεί.

Τα σκάφη του Λιμενικού και ιδιώτες απεγκλώβισαν το απόγευμα της Τετάρτης (04/08) 85 άτομα από την παραλία στην περιοχή Ροβιές, καθώς είχαν εγκλωβιστεί στις φλόγες και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αιδηψού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκο Κοκκάλα, κύριο μέλημα όλων ήταν να διασωθούν οι εγκλωβισμένοι. Πρόκειται για κατοίκους οι οποίοι κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τις φλόγες.